Wil jij ooit ondernemer worden? Luister dan deze podcast
Persoonlijk leiderschap
Itamar Sharon
Persoonlijk leiderschap
11/25/2020
2 min
0

Wil jij ooit ondernemer worden? Luister dan deze podcast

11/25/2020
2 min
0

Heb jij al langere tijd de droom om ooit ondernemer te worden? Dat kan ik mij goed voorstellen. Ook ik heb lang die droom gehad. De vrijheid om het leven te leiden hoe jij het wil, de mogelijkheid om echt datgene te doen wat jou drijft, de kans om iets op te bouwen… perfecte redenen om het ondernemerschap te ambiëren. Maar toch blijft de stap spannend. Gelukkig heb ik de perfecte podcast voor je om meer gevoel te krijgen bij ondernemerschap en nog meer inspiratie te voelen om er daadwerkelijk voor te gaan!

Ondernemer worden met ‘How I Built This’

In de podcast How I Build This interviewt Guy Raz bekende (en onbekende) ondernemers die een goed lopend bedrijf hebben opgestart. Het zijn persoonlijke verhalen waarin de ondernemers zich regelmatig kwetsbaar opstellen en hun verhaal vertellen. Denk aan ondernemers als Ben Cohen en Jerry Greenfield (van Ben & Jerry’s), Joe Gebbia (van AirBNB) en Blake Mycoskie (van TOMS).

De podcast om ondernemer mee te worden

Guy Raz interviewt bijzondere ondernemers. Het is heerlijke inspiratie om te (gaan beginnen met) ondernemen.

Waarom is deze podcast zo goed als je ondernemer wil worden?

Er zijn meerdere redenen waarom deze podcast zo inspirerend is als je ooit ondernemer wilt worden:

  1. Elke ondernemer praat met zoveel passie over het zijn van ondernemer. Hoe zwaar het soms ook is, de energie die ze uitstralen via hun woorden is gigantisch.
  2. Eigenlijk elke ondernemer ervaart pieken en dalen. Dat hoort er blijkbaar bij. Het mooie is dat het door deze podcast iets normaals kan worden voor je. Hierdoor neemt de angst om ondernemer te worden flink af.
  3. Het biedt ontzettend veel creatieve ideeën. Zo gaaf om te horen wat mensen bedenken en hoe ze dat aanpakken.
  4. Na elke podcast voel ik weer de keiharde motivatie om door te gaan, door te zetten en impact te maken. Als je hoort wat zij allemaal doen om succesvol te zijn…. Dan ga je zelf ook aan de bak!

Aanrader #1: Casey Neistat

Wow, wat een bijzonder verhaal. Opgegroeid in een arm en ongelukkig gezin. Weggelopen van huis toen hij 16 was. Vader geworden toen hij 17 was. Maar vervolgens ook eerste YouTube ster in de wereld en heeft nu één van de meest populaire YouTube kanalen ter wereld. Misschien ken je hem wel van deze ‘commercial’:

Alsjeblieft, luister deze aflevering. Zelfs al voel je die ambitie nom ondernemer te worden niet. Het is zo’n bijzonder verhaal en hij stelt zich zo kwetsbaar op. Echt een dikke vette aanrader.

Aanrader #2: Ben Cohen en Jerry Greenfield

Als je geïnspireerd wilt raken over ondernemer worden én ook nog eens keihard wilt lachen, dan is dit de aflevering voor jou! Ik kende het merk natuurlijk al goed (wie niet) maar kende de mannen erachter nauwelijks. Het is bijzonder om te horen hoe zij maatschappelijk verantwoord ondernemen wisten te integreren in hun organisatie. Het zijn super sympathieke gasten die laten zijn hoe passie voor ondernemerschap eruit ziet maar daar toch luchtig en ontspannen in blijven.

Aanrader #3: Sara Blakely

De allereerste aflevering en meteen de toonzetter. Sara Blakely is de oprichtster van Spanx en is daarmee de jongste vrouwelijke miljardair geworden in de Verenigde Staten.

Het is een uniek verhaal waarin ze laat zien dat ze als onafhankelijke ondernemer, waarin ze alles zelf heeft gedaan, een idee kan laten groeien tot een gigantisch bedrijf. Wil je ondernemer worden en twijfel je soms of je wel de juiste kennis hebt? Sara Blakely laat zien dat alles mogelijk is!

Laat je inspireren!

Ondernemerschap moet bij je passen. Dat snap ik. Maar er zijn veel ondernemers in spé die de beperkende overtuiging hebben dat ze geen ondernemer zijn. Onzin! Niemand is vooraf al afgeschreven als ondernemer. Je moet alleen jouw unieke vorm vinden die bij jou past. Deze podcast helpt je de inspiratie, ideeën en kansen op te doen om de (eerste) sprong te gaan wagen. Twijfel je toch nog? Wil je ondernemer worden maar voel je nog onzekerheid? Neem dan zeker even contact met mij op via itamar@happyholics.com. Ik praat er graag met je over!

Reacties
Categorieën