Persoonlijk leiderschap

Medewerkers die met plezier aan het werk zijn, zelf verantwoordelijkheid pakken en continu het beste uit zichzelf én je organisatie halen. Ze bestaan! Mits je ze uitdaagt en de kans geeft om kritisch naar zichzelf te kijken. Om te ontdekken wie ze zijn, wat ze kunnen en wat ze willen in hun (werkende) leven. Want als ze dat weten, kunnen ze gefocust aan de slag met persoonlijke groei en worden ze de allerbeste versie van zichzelf.

> Meer over het programma

Als medewerkers weten wie ze zijn, wat ze kunnen en wat ze drijft en energie geeft, kunnen ze gefocust aan de slag met persoonlijke groei.

Waarom persoonlijk leiderschap?

(Werk)gelukkige en succesvolle medewerkers kijken kritisch naar zichzelf. Ze weten waar ze vandaan komen, waar ze naartoe willen én wat ze nodig hebben om daar te komen. Met andere woorden: ze hebben het vermogen om zelf regie te pakken over hun (werkende) leven


Waarom dit belangrijk is voor jou als werkgever? Het antwoord is simpel: Medewerkers die zelf regie pakken, doen wat ze graag doen en waar ze goed in zijn. Ze doen dat voor een organisatie die bij ze past en waar ze zich 200% voor willen inzetten. Hun ambitie om het maximale uit zichzelf te halen, is automatisch een streven om een maximale bijdrage te leveren aan de doelstellingen van de organisatie. Een echte win-win dus! 


Bovendien vinden medewerkers de mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling tegenwoordig een van de belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarden. Het maakt je aantrekkelijk voor nieuw talent en kan het verschil maken tussen blijven of vertrekken.

Zelfbewuste medewerkers:

Reflecteren continu op hun eigen gedrag en handelen

Pakken zelf verantwoordelijkheid voor hun (werk)geluk

Zijn effectiever, productiever en betere teamplayers

Geven inspirerend leiding (aan zichzelf én anderen)

Maken hét verschil voor je organisatie

Het programma

Geef je medewerkers zelf regie over hun (werkende) leven en daag ze uit om aan de slag te gaan met de vragen 'Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?'. Ons in company programma voor persoonlijk leiderschap bestaat in grote lijnen uit de onderstaande 4 modules. Aan elke module kan concreet invulling worden gegeven op basis van de (ontwikkel)behoeften van de organisatie en/of de groep deelnemers.

1. IK

Persoonlijk leiderschap heeft alles te maken met de koers die jij jezelf, je leven, je gezin, je bedrijf of wat dan ook wil laten varen. En nog belangrijker: waarom je dat wil. Niet voor niets draait de eerste module om zelfinzicht! Medewerkers krijgen inzicht in hun persoonlijke voorkeuren, unieke kwaliteiten en ontwikkelpunten. Ook gaan ze gaan aan de slag met hun levensverhaal, hun kernwaarden, persoonlijke missie en natuurlijk de cirkel van invloed. Kortom: een gezonde dosis egocentrisme en een sterke basis voor de rest van het programma en het (werkende) leven.

2. IK & de ander

Maar met het bepalen van hun eigen koers zijn ze er natuurlijk nog (lang) niet! Pas als ze deze kunnen omzetten in voordeel voor anderen, zullen ze succesvol zijn. Module 2 staat daarom in het teken van inzicht in de voorkeuren en behoeften van een ander, zodat je medewerkers leren om hun gedrag daar effectief op af te stemmen. Ze krijgen waardevolle inzichten, praktische tips en eenvoudig toepasbare technieken om hun relaties te verbeteren, effectiever te communiceren en succesvoller samen te werken.

3. IK & mijn team

Een groep medewerkers is niet zomaar een team. Helaas gaan veel organisaties veel te snel voorbij aan hét fundament voor succesvol en prettig samenwerken: inzicht in jezelf en je teamgenoten (module 1 en 2) en het herkennen, waarderen en optimaal benutten van de verschillen. Effectieve teams hebben een gezamenlijk doel en elkaar keihard nodig om dat te bereiken. Alleen als medewerkers snappen wat een team nodig heeft om goed te presteren, weten ze welke rol zij kunnen pakken om daar een maximale bijdrage aan te leveren. 


4. IK & mijn organisatie

In module 4 maken we het cirkeltje nog wat groter, want vanzelfsprekend draait ons in company programma niet alleen om het individu. We kijken vooral naar individuele behoeften, kwaliteiten en drijfveren in de context en cultuur van de organisatie. Hoe kunnen je medewerkers hun persoonlijke mission statements (nog) beter verbinden aan de visie, missie en strategie van de organisatie? Waar kunnen ze (nog meer) verschil maken, waarom doen ze dat nog niet altijd en wat hebben ze nodig om dat wel te kunnen doen?

Direct aan de slag?

Download gratis ons e-book (t.w.v. €11,50)

Voor happyholics kunnen de (on)mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling binnen jouw organisatie hét verschil maken tussen blijven of vertrekken. Niet voor niets is het één van onze 5 pijlers voor een werkgelukkig leven. Je leest er meer over in ons Happyholics e-book dat je deze maand gratis kunt downloaden. Aan de slag!  

Gratis het happyholics boek met alles over werkgeluk

Wat levert het op?

Voor je organisatie:

  • Talentvolle medewerkers blijven langer bij je werken
  • Minder werkstress en (langdurig) verzuim
  • Betrokken medewerkers die zich voor 200% inzetten

Voor je (team)leiders:

  • Handvatten om het beste uit hun mensen te blijven halen
  • Inzicht in individuele ontwikkelbehoeften
  • Effectieve teams die succesvol en prettig samenwerken

Voor je medewerkers:

  • Voelen zich gezien, gehoord en serieus genomen
  • Hebben zelf de regie over hun (werkende) leven
    • Zijn elke dag met veel plezier en motivatie aan het werk

Wat anderen zeggen:

Onze mensen kijken hier echt naar uit!

Dit 4-daagse programma valt elke keer weer zo goed in de smaak bij onze mensen. Nu Happyholics dit programma al een aantal jaren faciliteert, kijken mensen echt uit naar het moment dat ze er ook mee aan de slag gaan. Fantastisch om te zien hoeveel nieuwe energie het ze geeft en hoe enthousiast Glenn altijd is om deze training te komen geven. Een hele fijne samenwerking!

Michelle Hutten - HR manager @ The Next Label
Zoveel geleerd over mezelf én mijn team!

Ik heb zoveel geleerd tijdens deze 4 toffe sessies van Happyholics. Niet alleen over mezelf, maar ook over mijn team. Echt een meerwaarde om zoveel inzicht te krijgen in jezelf en het team waarbinnen je functioneert. En te ontdekken wat voor elk individu en het team als geheel de juiste benadering is om het beste naar boven te halen. Echt een aanrader!     

Steven van Duinen - Teamlead @ Cooder Nederland

Meer weten?

We herhalen het nog maar eens: het zijn de mensen die hét verschil maken voor je organisatie. Organisaties die succesvol willen zijn en blijven, investeren dus in de ontwikkeling van hun medewerkers.


Aan de slag met persoonlijk leiderschap binnen jouw organisatie? Plan direct een afspraak in onze agenda of laat een berichtje achter via het formulier. Dan bellen of mailen we jou. Tot snel!