De dankbaarheidschallenge: na 30 dagen aanzienlijk gelukkiger

  • Leg in 30 dagen hét fundament voor een gelukkiger(er) leven
  • Leer je brein om meer aandacht te hebben voor alles water wel is
  • Ervaar de kracht van dankbaarheid en maak het onderdeel van je routine
  • Inspiratie en motivatie om de challenge daadwerkelijk vol te houden
  • Inclusief gratis dankbaarheidsdagboek
  • Eenvoudig, super praktisch en geen ontkomen aan: je bent na 30 dagen aanzienlijk gelukkiger
Ontvang een gratis dankbaarheidsdagboek bij de 30 dagen dankbaarheidschallenge

'The single greatest thing you can do to change your life today would be to start being grateful for what you have right now.' - Oprah Winfrey

Dankbaarheid: hét fundament voor een gelukkig leven

Sonja Lyubomirsky - hoogleraar psychologie aan de universiteit van Californië - heeft het met wetenschappelijk onderzoek inmiddels bewezen: geluk is voor 50% aangeboren, 10% wordt beïnvloed door onze (leef)omstandigheden en op de overige 40% hebben we zelf invloed. In haar boek ’De maakbaarheid van het geluk' geeft ze haar lezers 12 strategieën voor een gelukkig(er) leven. Met stip op nummer 1? Dankbaarheid.

Hoe de challenge werkt:

Dankbaar zijn kun je trainen. Je kunt je brein aanleren om meer aandacht te hebben voor alles wat positief is in je leven. Simpelweg door elke dag even bewust stil te staan bij datgene waar je dankbaar voor bent. Doe je dat 30 dagen achter elkaar? Dan heb je jezelf een nieuwe routine aangeleerd en is dankbaar zijn onderdeel van je dagelijks leven. 


Easy peasy lemon squeezy, zou je denken. Toch is dit voor veel mensen een flinke uitdaging en daarom bedachten we deze challenge. Hoe wij er voor zorgen dat je het wél 30 dagen volhoudt? Dat moet je zelf doen! Maar wij en deze challenge zijn er om je te helpen :)

Is jouw organisatie Happyholicsproof?

1 - Kies zelf wanneer je start

Je besluit jezelf deze challenge cadeau te geven en ontvangt direct na aanschaf onze mail met daarin o.a. het dankbaarheidsdagboek. Vervolgens kies je zelf wanneer je daadwerkelijk van start gaat met de challenge.
Is jouw organisatie Happyholicsproof?

2 - Ready. Set. Go.

Pas als jij besluit te starten, gaan de 30 dagen in! Vanaf dan ga je 30 dagen lang (ja, elke dag!) de oefening doen. Je vraagt daarmee een serieuze gedragsverandering van jezelf en eerlijk is eerlijk: dat is niet altijd makkelijk.

Is jouw organisatie Happyholicsproof?

3 - We've got your back

 Wij en het dagboek voorzien je op de juiste momenten van inspiratie, motivatie en de nodige tips om de challenge vol te houden. Zo kun je dankbaar zijn na 30 dagen als een routine in je dagelijks leven verankeren.

Wat andere deelnemers zeggen:

Wat het mij heeft opgeleverd? Fijne aandacht, blijdschap en een mooi gespreksonderwerp met een collega. Tof dat jullie dit initiatief namen!

Marriet

Ik vond het een hele leuke en mooie ervaring. Deze challenge heeft me een andere mindset gegeven, waardoor ik met een positievere blik naar het leven kijk.
Korrie
Wat een goed idee dat jullie deze challenge zijn begonnen. Ik geloof er echt in dat dankbaarheid meer oplevert dan alleen een fijn moment.
Annette
Vooral de emails vond ik super fijn. Daardoor glipt het niet van de radar. Het heeft me meer bewustwording opgeleverd en daarmee veel meer dankbaarheid voor alles wat ik al heb.

Soraya

Deze challenge heeft mij opgeleverd dat ik veel vaker stil sta bij de dingen die wél goed gaan. Ik ben me hier nu meer van bewust en neem er ook vaker even een momentje de tijd voor.

Aimée

Het dankbaarheidsdagboek dat bij deze challenge zit, is fijn en geeft leuke en inspirerende opgaven en vragen. Ook heel prettig om de motiverende emails te ontvangen. 

Linda

Ik wist al dat het goed is om vanuit dankbaarheid naar je dag te kijken, maar het was al weer lang geleden dat ik dit ook echt bewust deed. Dankzij deze challenge ben ik weer begonnen en ik merk echt een verschil met hoe ik naar mijn dagen kijk.

Anoniem

Het dagboek dat er bij zit, is erg fijn en dan vooral de pagina's met voorbeelden. Daardoor kwam ik zelf weer op andere dingen waar ik dankbaar voor kan zijn. De mailtjes waren ook top! Zo werd ik telkens herinnerd om de oefening te doen!

Sofie

Ik ben heel blij met het dankbaarheidsdagboek dat bij deze challenge zit. Ik pak het er nog steeds weleens bij, dus ik heb er veel meer dan 30 dagen plezier van ;-). Ook ben ik heel blij met de verandering die gaande is in mijn mindset.
Anoniem

Ook klaar om hét fundament te leggen voor een gelukkig(er) leven?

Ontvang een gratis dankbaarheidsdagboek bij de 30 dagen dankbaarheidschallenge