CliftonStrengths Nederlands

CliftonStrengths

'What will happen when we think about what is right with people rather than fixating on what is wrong with them?' 


Dat is wat Don Clifton - grondlegger van de CliftonStrengths - zich destijds afvroeg. Het antwoord? Als we ons richten op onze talenten in plaats van op dat wat we (nog) niet hebben of kunnen, dan zijn we veel gelukkiger, meer betrokken én productiever in ons werk. Zo simpel kan het zijn!

Hoe het werkt

Meer plezier, meer betrokkenheid en minder stress door te werken vanuit talenten

CliftonStrengths: meer dan een assessment

CliftonStrengths - voorheen de Strengthsfinder - is een online assessment dat op basis van 34 thema's individuele talenten inzichtelijk maakt. De 34 thema's werden ontwikkeld door onderzoeksbureau Gallup en zijn gebaseerd op uitgebreid wetenschappelijk onderzoek naar vaardigheden en competenties op de werkvloer.


Maar CliftonStrengths is veel meer dan een online assessment. Het gaat over echt snappen wie je bent, waar je talenten liggen en hoe je daar maximale impact mee kunt maken. Zo kun je niet alleen je individuele medewerkers, maar zelfs hele teams en organisaties talentgericht laten (samen)werken. Daar worden ze niet alleen (werk)gelukkiger van, maar ook veel productiever!

Teamontwikkeling met CliftonStrengths. Zo werkt het:

Teamdoelstellingen behalen op een fijne manier? Dat is wat elk team wil! Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt keer op keer dat samenwerken vanuit talenten niet alleen tot betere prestaties leidt, maar ook zorgt voor meer werkgeluk. Logisch! Want als mensen elke dag kunnen doen waar ze het allerbeste in zijn en samen fantastische resultaten behalen, dan kan het feest niet op toch?

#1 - Assessment en profiel

Alle teamleden maken een online assessment dat gebaseerd is op de 34 thema's van Gallup. Vervolgens krijgen de teamleden een profiel teruggekoppeld dat inzicht geeft in hun persoonlijke ranking op de 34 thema's.

#2 - Inzicht in elkaars talenten

De teamleden ontdekken welke thema's onder hun talenten vallen, en welke thema's verder van ze af staan. Het (er)kennen van elkaars talenten en minder sterke punten is de eerste stap naar een effectieve en prettige samenwerking.

#3 - Talentgericht samenwerken

De kracht van CliftonStrengths zit in de diepgang en de ontwikkelgerichte visie. Met de juiste begeleiding leren de teamleden hoe ze vanuit hun talenten kunnen (samen)werken en samen veel meer impact kunnen maken.

Meer lezen? Download ons gratis e-book over talentgericht samenwerken met CliftonStrengths

Haal het beste uit je team met CliftonStrengths

  • Hoe CliftonStrengths werkt en wat het meet
  • Wat teamontwikkeling met CliftonStrengths zo waardevol maakt
  • Hoe teamontwikkeling met CliftonStrengths eruit ziet
  • 3 stappen voor optimale borging: name it - claim it - aim it
  • Het resultaat van teamontwikkeling met CliftonStrengths
E-book teamontwikkeling met CliftonStrengths

Wat andere teamleiders zeggen

Enorm veel eye-openers voor het hele team
De driedaagse training van Itamar heeft iedereen van ons team veel eye-openers gegeven: inzichten over onszelf, de werkwijze binnen ons team en op welke talenten we meer energie moeten inzetten. Itamar brengt de inhoud op een stevige en structurele manier over en weet vloeiend te schakelen tussen teamverband en het individu. Het waren 3 prettige sessies!
Fabio Meoli van Woonstad Rotterdam raadt Happyholics aan
Fabio - Woonstad Rotterdam

Ik weet nu veel beter hoe ik mijn kwaliteiten kan inzetten 

CliftonStrengths gaf mij veel inzichten en en ik weet nu veel beter hoe ik mijn kwaliteiten kan inzetten binnen mijn functie. Dit is ontzettend waardevol. Het heeft mij geholpen om te bespreken welke valkuilen er binnen een specifieke setting of situatie naar voren kunnen komen en hoe ik deze kan ondervangen door meer focus te leggen op mijn kwaliteiten.
Eva -HVO Querido
Meer inzicht in onze talenten als team gekregen
Itamar heeft onze teamsessies gefaciliteerd op basis van CliftonStrengths. Hij heeft ons op een plezierige, analytische en reflectieve manier aan het denken gezet. Itamar heeft de groep laten nadenken over hoe je als individu en als team vanuit een positief perspectief je talenten effectiever kunt inzetten en gebruik kunt maken van de talenten van een ander.
Lilian - Stork

Ook talentgericht samenwerken?

Het CliftonStrengths profiel biedt mooie inzichten om te beginnen met samenwerken vanuit talenten. Maar daar is wel de juiste begeleiding bij nodig. Een aantal van ons is CliftonStrengths gecertificeerd en kan samen met jouw team een mooie vertaling maken naar jullie dagelijkse praktijk.


Meer weten? Plan direct een afspraak in onze agenda of laat een berichtje achter. Dan bellen of mailen we jou. Tot snel!