Zelfinzicht met Insights Discovery als basis voor een leuker werkend leven

Insights Discovery

Hét geheim voor positieve relaties, effectieve communicatie en succesvolle samenwerking

Vergroot je zelfinzicht met Insights Discovery


Positieve relaties

Word nog gelukkiger door jezelf te leren kennen met Insights Discovery


Effectieve communicatie

Verhoog je persoonlijke effectiviteit met Insights Discovery


Succesvolle samenwerking

Elke ontwikkeling begint met zelfinzicht   

(Werk)gelukkige en succesvolle mensen zijn mensen die kritisch naar zichzelf kijken. Ze weten waar ze naartoe willen én waar ze vandaan komen. Want alleen zo kunnen ze een plan maken om van A naar B(eter) te komen. Niet voor niets beginnen veel van onze ontwikkelprogramma’s met het vergroten van iemands zelfinzicht. 


We gebruiken hiervoor Insights Discovery. Een toegankelijk kleurenmodel dat met behulp van een persoonlijk profiel inzicht geeft in je eigen (gedrags)voorkeuren en je helpt begrijpen waarom andere mensen heel ander gedrag laten zien. Onze ontwikkelprogramma’s die daarop volgen geven waardevolle inzichten, praktische tips en eenvoudig toepasbare technieken om relaties te verbeteren, effectiever te communiceren en succesvol samen te werken. 
Insights Discovery is een eenvoudige en aansprekende methodiek die inzicht geeft in jouw persoonlijkheid en gedrag

Als je weet wie je bent, wat je kunt en wat jou drijft en energie geeft, kun je gefocust aan de slag met persoonlijke groei 

Meer dan 4 kleuren

De kleurentaal van Insights Discovery is gebaseerd op het gedachtegoed van de Zwitserse psycholoog Carl Gustav Jung. Hij introduceerde het concept van psychologische voorkeuren, welke Insights Discovery koppelt aan 4 kleuren. 


Iemands eerste kleur is veelzeggend, maar ook zijn 2e, 3e en 4e kleur zijn bepalend voor zijn gedrag. Het Insights Discovery model biedt dan ook meer diepgang dan je in eerste instantie zou denken. Met maar liefst 72 persoonlijkheidstypen - die allemaal hun eigen volgorde en intensiteit van de 4 kleuren hebben - heeft iedereen zijn eigen unieke kleurenmix. Hoe dat er voor jou uitziet en wat het voor je betekent, ontdek je wanneer je eigen Insights profiel in handen krijgt. 

Glenn bezit het talent om op een laagdrempelige manier de kern te raken als het gaat om persoonlijke voorkeuren. Hij kan je als geen ander een spiegel voorhouden. Een absolute aanrader om mee aan de slag te gaan!

Wietske van der Knaap (Robeco)

Hoe het werkt

#1 - De vragenlijst

Jouw psychologische voorkeuren worden gemeten met behulp van een online vragenlijst. Deze bestaat uit 25 vragen die je voorafgaand aan het ontwikkelprogramma en/of coachingstraject krijgt toegestuurd en invult.

#2 - Het Insights profiel

Zo ontstaat een uniek persoonlijk profiel dat altijd 1-op-1 of in teamverband door ons wordt teruggekoppeld. Je kunt op basis van jouw ontwikkelbehoefte(n) verschillende hoofdstukken aan het profiel toevoegen.

#3 - Persoonlijke groei

Op basis van de inzichten uit het profiel gaan we aan de slag met jouw ontwikkeling. Want als je weet wie je bent, wat je kunt en wat jou drijft en energie geeft, kun je gefocust aan de slag met persoonlijke groei.

Eerst een voorbeeld van het Insights profiel zien?

Download het profiel van Insights trainer Glenn. Kun je hem meteen wat beter leren kennen :)

Glenn laat het je vooral zelf ervaren

'Met al zijn enthousiasme weet Glenn 'het Insights verhaal' goed over te brengen. Hij licht de theorie helder toe, maar laat het je vooral zelf ervaren met verschillende interactieve oefeningen.'

Lara beveelt Happyholics aan
Lara Hoekstra - ABN AMRO Bank
Ik maak enorme stappen in mijn persoonlijke groei
Glenn houdt mij vol energie en enthousiasme keer op keer een spiegel voor die, bij vlagen, zeer confronterend is. Dit leidt tot dieper inzicht in mezelf en enorme stappen in mijn persoonlijke groei!
Mark raadt Insights Discovery en Glenn Holster aan van Happyholics
Mark Leenman - Dreumex

Aan de slag met Insights Discovery?

Met een bevlogen team van Happyholics helpen we teams of hele organisaties een mooier en leuker werkend leven na te streven. Een aantal van ons is Insights geaccrediteerd en kan samen met jou en/of jouw team aan de slag met Insights Discovery. Op basis van jouw specifieke wensen en behoeften maken we graag een (team)ontwikkeltraject op maat. Neem contact met ons op of plan direct een vrijblijvende kennismaking in met Insights trainer Glenn.

Insights Discovery voor teams

Succesvol samenwerken begint met inzicht in jezelf en anderen en het herkennen, waarderen en benutten van de verschillen. Lees meer over teamontwikkeling met Insights Discovery of download het gratis e-book en ga direct aan de slag met jouw team!