Verhoog betrokkenheid; geef leiding met persoonlijk contact
Goed werkgeverschap
Itamar Sharon
Goed werkgeverschap
04/20/2020
3 min
0

Verhoog betrokkenheid; geef leiding met persoonlijk contact

04/20/2020
3 min
0

Verhoog de betrokkenheid van de happyholics in jouw organisatie. Zij zijn de werknemers die het verschil kunnen maken voor jouw organisatie of team. Maar hoe behoud je deze groep werknemers? In een reeks van vijf artikelen nemen wij je graag mee in de vijf behoeften van de happyholic. Hierin benoemen we regelmatig de Millennial omdat die voorop loopt in het gedachtegoed van happyholics. Dus, benieuwd naar hoe je deze happyholics beter kan aantrekken en behouden? Lees dan het eerste artikel over de waarde van Persoonlijk Contact.

Betrokkenheid bereik je door vertrouwen

Iedereen hecht waarde aan een goede werksfeer. Iedereen wil leuke collega’s en gehoord worden, ook door de baas. Maar voor Happyholics, met de Millennials voorop, zijn een fijne werkomgeving en dito sfeer allesbehalve een extraatje, ze zijn cruciaal. Mijn generatie, geboren tussen 1985 en 2000, staat niet voor niets symbool voor de happyholic. Als wij ons niet thuis voelen op ons werk, kunnen we niet optimaal functioneren.

Een fijne werksfeer creëert betrokkenheid

Een fijne werksfeer creëert betrokkenheid

Dat is niet zo vreemd als je bedenkt dat generatie Y nauwelijks nog scheiding kent tussen werk en privé. De opvatting ‘Leven doe je in je vrije tijd’ is voor ons achterhaald. Werk doen we vaak thuis, ook in de avonduren of het weekend; op de werkvloer staan we te pingpongen met collega’s die ook onze vrienden zijn en met wie we naar het café, strand of concert gaan. We hechten niet alleen aan persoonlijk contact met collega’s en leidinggevende, we hebben het nodig.

Een generatie die open, innovatief en zelfverzekerd is. Of zijn deze mensen gewoon verwend en arrogant?

Generatie Y is opgegroeid in gezinnen waar het kind centraal staat. Niet langer hiërarchie, onvoorwaardelijk respect voor de ouders en hard werken als centrale thema’s. Nee, er wordt geluisterd naar de kinderen, die mogen meepraten en meebeslissen. Onze ouders kozen voor een vriendschappelijke relatie met ons waarin gelijkwaardigheid en wederzijds respect de belangrijkste waarden zijn. En we zijn opgegroeid met de boodschap: ‘Je kunt alles worden wat je wilt’.

Het resultaat is een generatie die open, innovatief en zelfverzekerd is. Of zijn deze mensen gewoon verwend en arrogant? Het laatste hoor je vooral van leidinggevenden. Toch zijn diezelfde leidinggevenden vaak zelf ouder van Millennials. Voor deze leidinggevenden zijn werk en privé alleen nog wel twee aparte werelden. Ik adviseer ze bij ergernis en frustratie over houding en gedrag van hun jonge teamleden toch eens stil te staan bij zichzelf en zich af te vragen hoe ze dezelfde karakteristieken bij hun eigen kind beoordelen. Best kans dat ze tot de conclusie komen dat ze met twee maten meten. Dat kan een helpend inzicht zijn.

De leidinggevende is cruciaal in het verhogen (of verlagen) van betrokkenheid

De happyholic krijgt stress van een leidinggevende die afstand houdt en hiërarchisch in zijn rol zit. We zijn immers vanuit onze opvoeding gewend ons vrij te uiten en te bewegen en zijn er niet in getraind iemand puur op grond van leeftijd of ervaring met extra respect te behandelen. We willen kunnen sparren met onze teamleider. Wij hebben persoonlijk contact met onze leidinggevende nodig om het beste uit onszelf te halen.

Samen zijn buiten werk geeft zo veel onderlinge verbinding

Samen zijn buiten werk geeft zo veel onderlinge verbinding

Voor de leidinggevende betekent deze ontwikkeling dat de competentie om mensen aan te sturen belangrijker wordt dan inhoudelijke kennis. Om die rol goed in te vullen, moet je dichtbij je teamleden staan. Zo leer je hun beweegredenen kennen, weet je wat ze nodig hebben, hoe je ze het beste kunt ondersteunen. En, opnieuw, dat vraagt om persoonlijk contact. Hoe doe je dat? Koffie of lunch buiten de deur, broodje halen en een stukje wandelen of uiteten en een biertje op een terras. Dat creëert de sfeer waarin je persoonlijk contact versterkt. En het praat een stuk makkelijker dan aan weerszijden van het bureau van de baas.

Reacties
Categorieën