7 tips om ontspannen te blijven tijdens Corona
Persoonlijk leiderschap
Itamar Sharon
Persoonlijk leiderschap
12/09/2020
3 min
0

7 tips om ontspannen te blijven tijdens Corona

12/09/2020
3 min
0

Lukt het jou een beetje om ontspannen te blijven tijdens Corona? Ik moet zeggen dat ik dat tijdens deze tweede golf wel een stukje moeilijker vind dan in Maart. Het lijkt maar niet te stoppen en de maatregelen blijven zich opstapelen. Gelukkig is er iets van uitzicht maar ook dat blijft vaag. Omdat ik merkte dat ik af en aan echte dip momentjes had, besloot ik mijn eigen Corona maatregelen te treffen die helpen een beetje ontspannen te blijven. Daarom in deze blog mijn 7 tips om ontspannen te blijven tijdens Corona.

Tip 1: Ochtendroutine (rustig op staan)

Sowieso heb ik mijn standaard ochtendroutine die me helpt om elke dag scherp te beginnen. Toch merk ik dat door het saaie en eentonige leven van nu, extra aandacht voor de ochtend goed is. Daarom begin ik twee of drie keer per week ik de dag extra rustig. Ik wacht totdat mijn dochtertje naar de crèche is gebracht door mijn vrouw en ga dan rustig douchen met een lekker muziekje op. Vervolgens mediteer ik 10 minuten en daarna geniet ik van een heerlijk vrolijk nummer met een kopje koffie erbij. Ik plan dan ook geen werk tot 09.30 uur. Heerlijk!

Tip 2: Kijk zo min mogelijk nieuws 

Eén van de grootste oorzaken dat ik niet ontspannen kan blijven tijdens Corona is het nieuws. Hoewel het belangrijk voelt om nieuws te kijken om op de hoogte te blijven, merk ik dat het een grote negatieve invloed heeft op mijn mentale welzijn. Er was een tijd dat ik elke ochtend en avond nieuws keek en onderweg Radio 1 aan had staan. Maar dat heb ik nu maar opgegeven. Het is misschien een beetje je kop in het zand steken maar het helpt me wel. Nieuws lijkt belangrijk, maar hoeveel nut brengt het je echt? Wat levert het je daadwerkelijk op behalve onrust en stress? Mijn tip: kijk en luister, vooral in deze tijd, minder nieuws.

Tip 3: Focus op datgene waar je invloed op hebt

Ik merkte het afgelopen half jaar dat de consequenties van een potentiele economische recessie op ons bedrijf Happyholics en ook op mij als persoon steeds groter werden in mijn hoofd. Totdat ik besefte dat ik helemaal geen invloed heb op of het wel of niet een economische recessie wordt. Ik heb ook geen invloed op de Corona maatregelen die mij beperken in het werk dat ik kan doen. Ik heb wel invloed op ons aanbod en op mijn zichtbaarheid naar mijn netwerk toe. Daar richt ik mij vervolgens op wat mij helpt uit die angst te stappen. Glenn heeft hier nog een mooie Happyfeed over gemaakt een tijdje terug. Om ontspannen te blijven tijdens Corona is het essentieel je te richten op datgene waar je invloed op hebt, en je niet blind te staren op de potentiele enge toekomst.

Tip 4: Kijk/lees vooral positieve dingen

Ik merk dat wanneer ik ‘zware’ films kijk of boeken lees dat het impact heeft op hoe ontspannen ik ben. Zo heb ik laatst The Social Dilemma op Netflix gekeken en merkte dat ik zoiets had van; nu ff niet! Ik probeer daarom zoveel mogelijk positieve en vrolijke content tot mij te nemen. Mocht het echt iets goeds zijn zoals The Social Dilemma dan gooi ik deze maatregel overboord 😉.

Tip 5: Ga er regelmatig uit

De meesten van ons zitten veelal thuis. Dit maakt dat dagdelen, werkweken en weekenden in elkaar over lopen zonder dat er een duidelijk verschil is. Dit maakt het leven een stuk somberder. Er regelmatig uitgaan is dan essentieel. Ik ga daarom elke dag een stuk wandelen (ook als het regent en waait – alleen maar lekker) of haal een koffie-to-go in de buurt. Daarnaast probeer ik elk uur te bewegen om een beetje flexibel te blijven. Zie trouwens deze blog over happy thuiswerken!

Tip 6: Speel (met je kinderen) en have fun

Het klinkt een beetje verwend, maar het is wel zo. Ons leven is een stuk minder leuk en exciting geworden. Veel is dicht en dat wat open is is zo gestructureerd en voorzichtig dat al het leuke er wel uit is. Dus is het aan ons om zelf weer wat speelsheid en fun in ons leven te brengen. Want dat is zo’n belangrijke bijdrage aan ontspannen blijven tijdens Corona. Denk aan lekker als kind spelen met je eigen kind, bordspelletjes spelen of gewoon vrolijk dansen op harde muziek.

Spelen met je kind houdt je ontspannen tijdens Corona

Lekker de berg afrennen en fietsen met m’n dochter

Tip 7: Ontmoet mensen en heb het NIET over Corona

We hebben recent een Poll gehouden op LinkedIn over wat mensen het meeste missen gedurende Corona. Hier kwam uit dat persoonlijk contact met stipt op nummer 1 stond. En dat is ook logisch natuurlijk. Wat ik probeer te doen is dit echt in te plannen in m’n week. Wanneer je het doet, wees dan niet bang dat dit werktijd kost, want het is gewoon een vervanger voor kletspraat op kantoor. Plan gewoon een (koffie)momentje van een uur in met iemand die vlakbij woont. Niet digitaal dus maar wandelend in de natuur bijvoorbeeld!

Dit zijn dus mijn 7 maatregelen om positief deze Corona-tijd door te komen. Hopelijk helpt het jou om ook weer wat blijer te worden. Heb jij nog goeie tips voor mij om positief te blijven? Benoem ze dan zeker in de reacties, dat zou ik heel leuk vinden!

Reacties
Categorieën