Het Insights profiel

Het Insights profiel geeft inzicht in jouw psychologische voorkeuren en specifieke volgorde van de 4 Insights kleuren. En daarmee leer je meer over jezelf dan je zou denken. Op deze pagina lees je alles over de inhoud van het Insights profiel, hoe je eraan komt en wat je er vervolgens mee kunt.

Hoe kom je aan een Insight profiel?

Je ontvangt een Insights profiel als je een teamtraject of een individueel coachingtraject met Insights Discovery doorloopt. Jouw psychologische voorkeuren worden gemeten met behulp van een online vragenlijst. Deze bestaat uit 25 vragen. De link naar deze vragenlijst ontvang je van de Insights practitioner die jou coacht of het teamtraject verzorgt. Hij of zij zal het profiel ook altijd persoonlijk aan je terugkoppelen.

De inhoud van het Insights profiel

We geven je graag wat meer informatie over de verschillende onderdelen van het Insights profiel. Je kunt op basis van jouw specifieke ontwikkelbehoefte(n) verschillende hoofdstukken aan het profiel toevoegen.

Jouw positie op het Insights Discovery wiel

Het Insights Discovery model biedt meer diepgang dan je in eerste instantie zou denken. Het kent maar liefst 72 persoonlijkheidstypen, waarbij elk type de optelsom is van zowel een specifieke volgorde als de intensiteit van de 4 Insights kleuren. Wat dat voor jou betekent, lees je in de verschillende hoofdstukken van jouw profiel.

De basis

Overzicht

Het eerste hoofdstuk geeft een nauwkeurige (en handige!) samenvatting van jouw persoonlijke werkstijl en jouw voorkeuren in de omgang met anderen.

Sterke en zwakke punten

Vervolgens krijg je inzicht in jouw belangrijkste sterke en mogelijk zwakke(re) punten, inclusief suggesties voor de ontwikkeling daarvan.

Jouw waarde voor het team

Dit hoofdstuk geeft inzicht in jouw unieke talenten en eigenschappen die je meebrengt naar de (werk)omgeving en/of binnen jouw team.

Effectieve communicatie 

Een handig en direct toepasbaar hoofdstuk met do’s en don’ts voor effectieve communicatie. Want door rekening te houden met de voorkeuren van je gesprekspartner(s) kun je de effectiviteit van je communicatie flink verbeteren.

Blinde vlekken

Dit hoofdstuk zorgt voor een interessante confrontatie met gedrag waarvan je je mogelijk (nog) niet bewust was en het effect hiervan op anderen.

Tegengestelde type

Je krijgt praktische tips om de relatie en communicatie met je absolute tegenpool te verbeteren. Want we weten allemaal dat dat een behoorlijke uitdaging kan zijn. 

Suggesties voor ontwikkeling

Het laatste basishoofdstuk geeft waardevolle inzichten, praktische tips en concrete suggesties voor jouw persoonlijke groei.


Hoofdstuk management

Jouw ideale werkomgeving

Je krijgt concrete tips voor het creëren van een werkomgeving waarin jij het beste tot je recht komt. 

Leidinggeven aan jou

Dit hoofdstuk geeft Inzicht in jouw persoonlijke behoeften. Deze kunnen vervolgens door jouzelf, je collega’s en/of je leidinggevende worden ingevuld. 

Motivatiefactoren

Iedereen haalt motivatie uit andere dingen. In dit hoofdstuk ontdek je wat jij nodig hebt om gemotiveerd te zijn en blijven.

Leiderschapsstijl

Je krijgt meer inzicht in jouw persoonlijke leiderschapsstijl en mogelijke verbeterpunten daarin.


Hoofdstuk effectief verkopen

Verkoopstijl en -voorkeuren

Je leert meer over jouw persoonlijke verkoopstijl en -voorkeuren in de verschillende fasen van het verkoopproces.

Kwaliteiten en verbeterpunten

Je krijgt inzicht in jouw kwaliteiten binnen de verschillende fasen van het verkoopproces. Inclusief suggesties voor ontwikkeling.

Omgaan met weerstand

Dit hoofdstuk geeft concrete suggesties en strategieën om effectief met weerstand om te gaan.

Relatiemanagement

Tenslotte krijg je waardevolle inzichten, praktische tips en concrete suggesties om positieve relaties aan te gaan en te onderhouden.


Hoofdstuk persoonlijke ontwikkeling

Doelbewust leven

Dit hoofdstuk geeft je inzichten waarvan je je bewust zou moeten zijn bij het bepalen van je persoonlijke doelstellingen en richting.

Time management

Je krijgt concrete suggesties voor het zodanig invullen van je tijd en leven dat je je doelen daadwerkelijk kunt realiseren.

Persoonlijke creativiteit

Dit hoofdstuk geeft inzicht in jouw meest creatieve eigenschappen en hoe je deze optimaal kunt benutten en ontwikkelen.

Persoonlijke leerstijl 

Je ontdekt meer over jouw persoonlijke leerstijl(en) en krijg suggesties om deze te doorgronden en te versterken.


Wat kun je met een Insights profiel? 

Met het Insights profiel leggen we de basis voor onze ontwikkelprogramma’s met Insights Discovery. Want als je weet wie je bent, wat je kunt en wat jou drijft en energie geeft, kun je gefocust aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling. We gebruiken de Insights profielen ook veel in onze programma’s voor teamontwikkeling. Ze geven de verschillende teamleden waardevolle inzichten, praktische tips en eenvoudig toepasbare technieken om hun onderlinge relaties te verbeteren, effectiever te communiceren en succesvol samen te werken.

Voorbeeld van het Insights profiel

Eerst een voorbeeld van het Insights profiel zien? Hier vind je het persoonlijke Insights profiel van Glenn