Mijn levenslessen uit Bali

Zestig dagen zijn voorbij gevlogen. Twee maanden met het gezin op Bali zitten er op en wat hebben we het fantastisch gehad. In deze Happyfeed deel ik graag de reflecties die ik meeneem uit onze zomer en bied ik een mooie reflectievraag voor jou!

This is your Video Unit!

Een leuker werkend leven

In de video sta ik vooral stil bij de wat meer hoogover reflecties over ons leven daar en de verschillen tussen Bali en Nederland in het algemeen (leuk als je het kijkt!). Hieronder richt ik mij meer op persoonlijke (levens)lessen. Zoals je misschien nog weet, was het naar Bali gaan voor mij een aanzienlijk grote stap - een persoonlijke uitdaging waar ik meer over vertel in deze eerdere Happyfeed

 

Ondanks dat het voor mij dus een grote stap buiten mijn comfort zone was heb ik er erg van genoten. En dus heb ik ook echt die persoonlijke ontwikkeling ervaren die ik hoopte en verwachtte voordat ik ging.


Dit zijn mijn (levens)lessen:


Dingen zijn vaak heftiger in mijn hoofd

O man, wat keek ik op tegen de vliegreis. 14 uur lang met 2 kinderen in een vliegtuig zitten. Dat moet bijna wel de Hel zijn. En dan ook nog 5 dagen quarantaine in een hotelkamer! WAAROM?!

Toch blijkt altijd maar weer dat je het makkelijk overleeft. Natuurlijk is het soms zwaar, kut of zwaar kut. Maar uiteindelijk doe je gewoon je ding, overleef je en valt het achteraf allemaal best mee. Iets wat ik door deze reis nog meer besef.

 

Go with the flow is essentieel

Wat hadden we mooie plannen. Zo snel mogelijk een perfecte nanny, lekker veel werken op de prachtigste plekken en allerlei heerlijke restaurants, prachtige eilandjes en fantastische workshops bezoeken. Maar helaas bleek het anders. Een nanny vinden was wat lastiger, werken was daardoor onmogelijk en we kregen te maken met een zeer strenge lockdown. En toch was het fantastisch. We hebben onze focus verandert en hebben genoten van de o zo bijzondere tijd met de meiden. Op het moment dat we vast zouden houden aan de vooraf gestelde verwachtingen (en dat deden we ook soms) was het allemaal veel zwaarder en minder genieten.

 

En dan de belangrijkste les: 

 

Een werkend leven kan zo leuk en bijzonder zijn als je zelf wilt

Ik heb (weer) geleerd, dankzij mijn vrouw Freke, dat er altijd zoveel meer mogelijk is dan we ons soms realiseren. Op het moment dat je durft, dat je dingen aan wilt gaan en alles ziet als een kans om persoonlijk te groeien dan kan je elke droom najagen. Hoe eng het soms het ook is. Het leven is er om avonturen aan te gaan, jezelf uit te dagen en te groeien. Pak die kans en geniet van het (werkende) leven. Mijn realisatie: het kan!

 

Dus daarom de vraag en opdracht aan jou: 

 

Welke droom heb jij nog voor je werkende leven? Wat zou jij nou echt willen doen, bereiken of aangaan?

Bedenk het je en praat er over met twee mensen waarvan je weet dat die constructief reageren.

En natuurlijk.... durf de volgende stap te zetten! Al is het maar een kleine stap.


Much love, Itamar

Voorgaande Happyfeeds die hierop aansluiten

Laat je ons weten wat je van deze Happyfeed vond?

We vinden het leuk om te horen wat je van deze Happyfeed vond, zodat we onze volgende Happyfeeds (nog) beter kunnen afstemmen op jouw behoeften. 

null

Gun anderen ook een Happyfeed!

We sturen geen dansende pinguïns. Wel een wekelijkse portie inspiratie, waardevolle inzichten en praktische tips die ons ook elke dag helpen om als een echte Happyholic door het leven te (blijven) gaan. Gun jij anderen ook elke twee weken een Happyfeed? Zorg dat ze hun mailadres achterlaten op onze inschrijfpagina.

Glenn Holster en Itamar Sharon zijn de oprichters van Happyholics. Hun missie: individuen, teams & organisaties helpen om (nog) meer bezieling, plezier en geluk te ervaren in het werkende leven. Met Happyfeed hopen ze ook in deze onzekere tijd bij te kunnen dragen aan het behoud (of zelfs de groei) van werkplezier in Nederland.


Wil jij ook een leuker werkend leven?