Een wekelijkse portie inspiratie om je werkende leven ook nu een beetje leuk te houden

Uit je comfort zone door te reizen met kinderen

HAPPYFEED #31

  Meteen aan de slag    

 Voordat ik je de reflectievraag van deze Happyfeed geef, eerst even een (persoonlijke) introductie. 

 

Voor mij ligt een avontuur als tweemaanden Bali met tweekinderen ver buiten mijn comfort zone. Wat betreft mijn dagelijkse leven hou ik van structuur, rust en regelmaat. Voorbeeld ter illustratie: als ik een bepaald plekje weet waar lekkere koffie of lekker eten te vinden is ga ik niet vervolgens nog eens allerlei andere plekken bezoeken omdat het leuk is om op andere plekken te komen. Ik wil weten waar ik aan toe ben.

 

Voor Freke is dat totaal anders. Zij zoekt avontuur, houdt van reizen en wil het liefst elke dag iets nieuws. Voordat we kinderen kregen hadden we daar een goede oplossing voor; Freke ging eens in de zoveel tijd een langere reis maken in haar eentje, en dat werkte prima. Maar toen we kinderen kregen veranderde dat natuurlijk. Totdat ik een podcast doorgestuurd kreeg met Jan Geurtz, die vertelde over een ‘spirituele relatie’. Nu heeft hij het hier over heel veel dingen die bij mij niet per se direct landde, maar 1 ding wel.

 

Hij geeft aan dat veel mensen een relatie hebben vanuit het gedachtegoed dat je moet middelen. Je onderzoekt ieders behoefte en kijkt waar een match zit. Dat waar geen match zit wordt weggeschoven in de relatie. Kortom, ieders individuele weg convergeert naar 1 gezamenlijk weg. En dit is precies hoe ik naar relaties keek.

Totdat hij zei: ‘zo maak je de ander dood’. Hij legde uit dat je door deze aanpak je er eigenlijk bewust voor kiest de passies van je partner om zeep te helpen. En daarbij mogelijk ook het leven dat die persoon wil leven. In de ogen van Jan Geurtz is een (spirituele) relatie succesvol wanneer je de ander volledig zichzelf laat zijn en de behoeften van de ander ook volledig respecteert. Sterker nog, wanneer jij sterke onzekerheid voelt bij iets wat de ander nodig heeft, is dat zeker niet iets dat de ander moet aanpassen, maar is dat bovenal iets waar jij in te groeien hebt.

 

En dat past weer goed bij andere ontwikkelgerichte theorieën: alles wat jij als moeilijk of spannend ervaart is vaak een teken en direct een kans om zelf te groeien. 

 

En dat was voor mij dus zo’n lange reis. Dit is niet iets wat ik moet zien te voorkomen, ik moet het juist aangaan. Het is namelijk iets wat Freke heel graag wil (en dat is belangrijk voor mij) en tegelijkertijd een mogelijkheid om mezelf te stretchen als het gaat om omgaan met onzekerheid, onduidelijkheid en onbekendheid.

 

  Dus bij dezen (eindelijk) de reflectievraag voor jou:  

Wat is iets wat jouw partner heel graag wil maar jij hebt weten ‘tegen te houden’? En als jij daar eens eerlijk naar kijkt… is dat niet juist een hele mooie kans voor jou om te ontwikkelen?

 

Ik ben echt heel benieuwd naar wat er bij je naar boven komt!

 

Mocht je de gehele podcast willen zien/luisteren van Jan Geurtz, zie hier:


Laat je ons weten wat je van deze Happyfeed vond?

We vinden het leuk om te horen wat je van deze Happyfeed vond, zodat we onze volgende Happyfeeds (nog) beter kunnen afstemmen op jouw behoeften. 

null

Gun anderen ook een Happyfeed!

We sturen geen dansende pinguïns. Wel een wekelijkse portie inspiratie, waardevolle inzichten en praktische tips die ons ook elke dag helpen om als een echte Happyholic door het leven te (blijven) gaan. Gun jij anderen ook elke twee weken een Happyfeed? Zorg dat ze hun mailadres achterlaten op onze inschrijfpagina.

Glenn Holster en Itamar Sharon zijn de oprichters van Happyholics. Hun missie: individuen, teams & organisaties helpen om (nog) meer bezieling, plezier en geluk te ervaren in het werkende leven. Met Happyfeed hopen ze ook in deze onzekere tijd bij te kunnen dragen aan het behoud (of zelfs de groei) van werkplezier in Nederland.


Wil jij ook een leuker werkend leven?