Een wekelijkse portie inspiratie om je werkende leven ook nu een beetje leuk te houden

De 3 levenslessen van Bibian Mentel

HAPPYFEED #28

  Meteen aan de slag    


Maandag 29 maart 2021 verzonden wij Happyfeed 26. Over begrip, empathie en lief zijn voor een ander. En op diezelfde dag overleed Bibian Mentel. Ik heb haar 1 keer mogen ontmoeten, in 2019. Een korte en vluchtige ontmoeting van mijn kant. Ze had een afspraak op het Friendship Sport Centre en zat toen in gesprek met Dennis Gebbink. Beide met een kop koffie, bevlogen in gesprek. Ik wist toen niet dat dit te voorbereiding was op de jaarlijkse Benefit Night van Only Friends


De voorbespreking toen leidde tot een zeer inspirerende opening op 16 november 2019. Het raakte mij toen, maar de keren dat ik dit filmpje deze maand heb bekeken, hield ik het niet droog.
Wellicht is dat al inspirerend genoeg en raakt dit al. Maar mocht je nog een concrete vervolgstap willen maken, ga naar buiten, maak een wandeling van 30 minuten en neem de volgende 3 vragen met je mee als reflectie oefening:

  • Welke herinneringen heb jij al verzameld? En welke herinneringen wil je nog gaan realiseren?
  • Wat is jouw passie? Wat geeft energie in het (werkende) leven?
  • Wat maakt jou uniek en authentiek? Je bent tenslotte goed zoals je bent.

Als je daadwerkelijk gaat wandelen, lees de rest van deze Happyfeed dan vooral later. Veel plezier met wandelen. En mocht je nieuwsgierig zijn of wat willen betekenen voor de Mentelity Foundation en/of Only Friends, hieronder vertel ik hoe je dit kan doen.


 Mentelity Foundation

9 maart 2021 verzorgde DenkProducties een gaaf en inspirerend event: "Bibian Mentel's ultieme bucket list event." De totale opbrengt kwam ten goede aan haar Foundation. Ik was helaas te laat met inschrijven, waardoor ik er niet bij was. Zodoende maar haar documentaire LEEF op Videoland gekeken en daarna een persoonlijke donatie gedaan. Mocht je dat ook willen doen, je hebt twee opties:

  • Heel simpel: SMS LEEF naar 4004 en doe een eenmalige donatie aan de Mentelity Foundation. 
  • Bezoek haar website Mentelity Foundation.

 

 Only Friends Benefit Night 

Sinds 2010 organiseert Only Friends zijn jaarlijkse Benefit Night. Een geweldige avond in hun eigen sporthal, maar waar jij jezelf waant in een prachtig theater. Een heerlijk diner, met daarnaast optredens van geweldige artiesten, begeleid door een 50-koppig live-orkest. Inclusief een veiling met prachtige kavelstukken en loterij met kans op prachtige prijzen. Nieuwsgierig? In dit Youtube-kanaal vind je allemaal filmpjes terug van de editie uit 2019.


Juist in het jubileumjaar - Only Friends 20 jaar en het Friendship Sport Centre 10 jaar - kon onze Benefit Night 2020 door de omstandigheden niet doorgaan. Dit jaar op zaterdag 13 november 2021 zal het daarom extra bijzonder zijn! Een tafel voor 10 personen kost €3000,00. Ik ben er bij, zie ik jou daar ook? 


Als je erbij wilt zijn, mail mij even op glenn@happyholics.com. Dan breng ik je vervolgens verder in contact.

 

Laat je ons weten wat je van deze Happyfeed vond?

We vinden het leuk om te horen wat je van deze Happyfeed vond, zodat we onze volgende Happyfeeds (nog) beter kunnen afstemmen op jouw behoeften. 

null

Gun anderen ook een Happyfeed!

We sturen geen dansende pinguïns. Wel een wekelijkse portie inspiratie, waardevolle inzichten en praktische tips die ons ook elke dag helpen om als een echte Happyholic door het leven te (blijven) gaan. Gun jij anderen ook elke twee weken een Happyfeed? Zorg dat ze hun mailadres achterlaten op onze inschrijfpagina.

Glenn Holster en Itamar Sharon zijn de oprichters van Happyholics. Hun missie: individuen, teams & organisaties helpen om (nog) meer bezieling, plezier en geluk te ervaren in het werkende leven. Met Happyfeed hopen ze ook in deze onzekere tijd bij te kunnen dragen aan het behoud (of zelfs de groei) van werkplezier in Nederland.


Wil jij ook een leuker werkend leven?