Een wekelijkse portie inspiratie om je werkende leven ook nu een beetje leuk te houden

HOE BLIJF JE GEDULDIG?

HAPPYFEED #25

  Meteen aan de slag    

 

Dit was het stukje dat ik tegen kwam in het boek van Wiggert Meerman (misschien ken je hem van de podcast Eindbazen):

“Waarom wil je zo opgejaagd door het leven blijven gaan? Niet alles in het leven is af te dwingen. Niet alles is te versnellen door het je wil op te leggen, door nog meer te nemen of nog meer te forceren. Soms ligt de grootste sprong van vooruitgang in “het laten gebeuren”.”

 

En dat deed mij denken aan dit stuk van Deepak Chopra over de wet van het afstand nemen (uit de 7 spirituele wetten van succes):

“De wet van het afstand nemen zegt dat om iets te bereiken in het stoffelijke universum, je je gehechtheid eraan moet loslaten. Dat betekent niet dat je de intentie om je wens te verwezenlijken opgeeft. Je geeft je gehechtheid aan het resultaat op. Dit breng ik in de praktijk door mezelf en de mensen om me heen de vrijheid te geven te zijn zoals ze zijn. Ik zal mijn mening over hoe dingen zouden moeten zijn niet rigide opleggen.”

 

Deze teksten maken dat ik weer bewuster ga proberen te leven in het nu. Dus, mocht ook jij je geduld steeds meer verliezen, probeer dan eens deze drie waardevolle én simpele oefeningen toe te passen:

 

  • Begin elke dat met Three to Thrive: benoem drie dingen waar je naar uitkijkt voor vandaag. Als ze er (nog) niet zijn, bedenk ze dan ter plekke. Het kan iets klein zijn als genieten in rust van een kopje koffie.
  • Elke dag 1 keer een bewuste ademhaling. Heel bewust inademen, en heel bewust uitademen. Ik ga bijna elke dag met mijn dochter een ‘frisse neus’ halen waarin we samen precies dit doen.
  • Kijk terug op je dag en benoem drie dingen die je hebt meegemaakt waar je dankbaar voor bent.

 

Wat deze simpele oefeningen doen is een beetje Mindfulness (terug)brengen in je leven. Je staat bewuster stil bij deze dag, bij het nu. Waardoor je minder focust op de toekomst en alles wat je graag (zo snel mogelijk) wilt hebben en ervaren. Wist je dat volgens elke religie – jodendom, christendom, islam, boeddhisme en hindoeïsme – geduld één van de grootste deugden en voorwaarden is voor een gelukkig en spiritueel leven? Dan moet het wel waar zijn toch? 😉

 

Sowieso kan het nu ook niet kwaad om nog kritischer te kijken naar je eigen Corona maatregelen. Ik kijk bijvoorbeeld weer veels te veel op NU.nl, ben te veel bezig met het aantal besmettingen en lees weer te veel artikelen van critici over het huidige beleid. Het enige wat het mij oplevert is frustratie, irritatie en ongeduld. Wil je inspiratie check dan mijn happyfeed over mijn eigen corona maatregelen die mij helpen enigszins sane te blijven in deze tijd!


Laat je ons weten wat je van deze Happyfeed vond?

We vinden het leuk om te horen wat je van deze Happyfeed vond, zodat we onze volgende Happyfeeds (nog) beter kunnen afstemmen op jouw behoeften. 

null

Gun anderen ook een Happyfeed!

We sturen geen dansende pinguïns. Wel een wekelijkse portie inspiratie, waardevolle inzichten en praktische tips die ons ook elke dag helpen om als een echte Happyholic door het leven te (blijven) gaan. Gun jij anderen ook elke twee weken een Happyfeed? Zorg dat ze hun mailadres achterlaten op onze inschrijfpagina.

Glenn Holster en Itamar Sharon zijn de oprichters van Happyholics. Hun missie: individuen, teams & organisaties helpen om (nog) meer bezieling, plezier en geluk te ervaren in het werkende leven. Met Happyfeed hopen ze ook in deze onzekere tijd bij te kunnen dragen aan het behoud (of zelfs de groei) van werkplezier in Nederland.


Wil jij ook een leuker werkend leven?