Een wekelijkse portie inspiratie om je werkende leven ook nu een beetje leuk te houden

MIJN EIGEN CORONA MAATREGELEN

HAPPYFEED #16

  Meteen aan de slag    

De tweede golf is gearriveerd met weer strenge maatregelen (arme horeca!). Ik weet niet hoe het met jou zit, maar deze doet mij meer ‘pijn’ dan de eerste. Allereerst had ik hem niet zo snel verwacht en al helemaal niet zo hevig. Daarnaast begonnen we net weer lekker op gang te komen met live trainen & coachen. En, als kers op de taart, begint het ook nog eens koud en donker te worden buiten.

 

Ik heb daarom even bewust mijn eigen Corona maatregelen genomen om enigszins positief te blijven in deze tijd. Omdat ik hoor dat meer mensen last hebben van deze tweede golf, leek het mij misschien nuttig om deze positieve maatregelen te delen. Hopelijk inspireert en helpt het je om ook zelf wat makkelijker met deze tweede golf om te gaan.

 

 

  • Ochtendroutine (rustig op staan)

Zo’n twee of drie keer per week begin ik de dag extra rustig. Ik wacht totdat Evalie naar de crèche is gebracht en ga dan rustig douchen met een lekker muziekje op. Vervolgens mediteer ik 10 minuten en daarna geniet ik van een heerlijk vrolijk nummer met een kopje koffie erbij. Ik plan dan ook geen werk tot 09.30 uur. Heerlijk! 

Trouwens, ben je benieuwd naar de details van een goede ochtendroutine, check dan deze oudere Happyfeed!

 

  • Minimaal nieuws

Er was een tijd dat ik elke ochtend en avond nieuws keek en onderweg Radio 1 aan had staan. Maar dat heb ik nu maar opgegeven. Het is misschien een beetje je kop in het zand steken maar het helpt me wel. Het is tegenwoordig zo negatief en zwaar, dat ik merk dat het een te grote impact heeft op mijn eigen positieve vibe. 

 

  • Waar heb ik controle op?

Als ik ergens mee zit, of ik baal ergens van, probeer ik te onderzoeken hoeveel invloed ik er daadwerkelijk op heb. Bijvoorbeeld de angst die ik hier en daar soms kan hebben over de hoeveelheid werk die we komende tijd kunnen blijven doen. Ik heb geen invloed op of het een economische recessie wordt of op de Corona-maatregelen. Ik heb wel invloed op ons aanbod en op mijn zichtbaarheid naar mijn netwerk toe. Daar richt ik mij vervolgens op wat mij helpt uit die angst te stappen. Glenn heeft hier nog een mooie Happyfeed over gemaakt een tijdje terug

 

  • Kijk/lees positieve dingen

Ik merk dat wanneer ik 'zware' films kijk of boeken lees dat het impact heeft op hoe chill ik ben. Zo heb ik laatst The Social Dilemma op Netflix gekeken en merkte dat ik zoiets had van; nu ff niet! Ik probeer daarom zoveel mogelijk positieve en vrolijke content tot mij te nemen. Mocht het echt iets goeds zijn zoals The Social Dilemma dan gooi ik deze maatregel overboord ðŸ˜‰.

 

  • Ga er regelmatig uit

Ook ik werk nu alleen maar thuis. Er zitten wat mij betreft best voordelen aan maar zelfs een introvert typje als ik vind het best saai en eenzaam. Ik ga daarom elke dag een stuk wandelen (ook als het regent en waait – alleen maar lekker) of haal een koffie-to-go in de buurt. Daarnaast probeer ik elk uur te bewegen om een beetje flexibel te blijven. Zie trouwens deze blog over happy thuiswerken!

 

  • Speel (met je kind(eren))

In mijn vorige Happyfeed had ik het over kernwaarden. Een van mijn kernwaarden is ‘speelsheid’. Voor mij helpt het ontzettend om soms even het kind in mij wakker te maken. Dat kan ik doen door volledig als kind met Evalie te spelen (soms inclusief de buurmeisjes) of door een computer- of bordspelletje te spelen. Ook keihard muziek en een beetje door het huis springen valt wat mij betreft in deze categorie. Ook dit helpt mij weer wat te ontspannen en te genieten van het nu.

 

  • Ontmoet mensen (en heb het niet over Corona)

Glenn heeft anderhalve week geleden een Poll gehouden op LinkedIn over wat mensen het meeste missen gedurende Corona. Hier kwam uit dat Persoonlijk Contact met stipt op nummer 1 stond. En dat is ook logisch natuurlijk. Wat ik probeer te doen is dit echt in te plannen in m’n week. En niet bang zijn dat dit werktijd kost, want het is gewoon een vervanger voor kletspraat op kantoor. Plan gewoon een (koffie)momentje van een uur in met iemand die vlakbij woont. Niet digitaal dus maar wandelend in de natuur bijvoorbeeld!

 

Dit zijn dus mijn 7 maatregelen om positief deze Corona-tijd door te komen. Hopelijk helpt het jou om ook weer wat blijer te worden. Heb jij nog goeie tips voor mij om positief te blijven? Stuur ze dan zeker door via onderstaand feedback formulier!

 


Laat je ons weten wat je van deze Happyfeed vond?

We vinden het leuk om te horen wat je van deze Happyfeed vond, zodat we onze volgende Happyfeeds (nog) beter kunnen afstemmen op jouw behoeften. 

null

Gun anderen ook een Happyfeed!

We sturen geen dansende pinguïns. Wel een wekelijkse portie inspiratie, waardevolle inzichten en praktische tips die ons ook elke dag helpen om als een echte Happyholic door het leven te (blijven) gaan. Gun jij anderen ook elke twee weken een Happyfeed? Zorg dat ze hun mailadres achterlaten op onze inschrijfpagina.

Glenn Holster en Itamar Sharon zijn de oprichters van Happyholics. Hun missie: individuen, teams & organisaties helpen om (nog) meer bezieling, plezier en geluk te ervaren in het werkende leven. Met Happyfeed hopen ze ook in deze onzekere tijd bij te kunnen dragen aan het behoud (of zelfs de groei) van werkplezier in Nederland.


Wil jij ook een leuker werkend leven?