Een wekelijkse portie inspiratie om je werkende leven ook nu een beetje leuk te houden

DE KRACHT VAN HET UNIVERSUM

HAPPYFEED #12

  Meteen aan de slag    

Relativeren met behulp van de sterren kan je helpen realiseren hoe nietig wij en je zorgen eigenlijk zijn en hoe wonderlijk de realiteit is waar wij ons in bevinden. Dus: wanneer je je zorgen maakt, of je wilt even stil staan bij het wonderlijke van ons leven, vind dan een plekje buiten met weinig lichtvervuiling en staar eens naar de sterren. Maak een reis met je gedachten naar onze wolken, de maan, ons zonnestelsel en misschien wel verder. En bekijk vanuit die reis eens naar je leven of de zorgen die je hebt… 

 

Het bekijken van onderstaand filmpje kan helpen in het maken van die ‘reis’. Geniet:Theorie

Waarom naar de sterren kijken helpt in relativeren

Ons heelal is ontzettend groots. Wij bevinden ons met de aarde in een zonnestelsel samen met planeten als Mars, Jupiter en Uranus. Daarnaast zien wij ook de sterren uit ons melkwegstelsel. Sterren kunnen zelf weer de zon zijn van hun eigen zonnestelsel. Er zijn dus naast ons zonnestelsel miljarden andere zonnestelsels in ons melkwegstelsel. Volg je me nog? Het wordt nog beter… want er is niet 1 melkwegstelsel… er zijn weer miljarden andere melkwegstelsels en we hebben nog niet eens alles kunnen ‘bekijken’. 

 

Kortom, het heelal is gigantisch. Het is fantastisch wat voor effect het kan hebben om met deze kennis een klein moment te pakken om naar de sterren te kijken. Het geeft namelijk een bizar gevoel van nietigheid. Wij zijn met onze aarde niet eens een zandkorrel in dit universum.  

 

Dit besef blijkt therapeutisch te kunnen werken. Mensen worden begeleid in het mentaal (en soms ook spiritueel) reizen door ons universum om zo de zorgen die ze hebben te relativeren en de dankbaarheid voor wat ze wel hebben te vergroten. 

 

Relativeren is een geweldige kracht waar wij als mens over beschikken. Voor de één is relativeren een stuk eenvoudiger dan de ander. Dit heeft vaak te maken met hoe gevoelig je bent. Ben je al een kei in relativeren, dan kan je de sterren beter gebruiken om waardering te vinden voor het leven. Maar mocht je een gevoelig en emotioneel persoon zijn, dan gun ik je van harte om snel eens een moment te pakken, te gaan reizen door ons universum en te beseffen hoe nietig alles soms eigenlijk is... 

Laat je ons weten wat je van deze Happyfeed vond?

We vinden het leuk om te horen wat je van deze Happyfeed vond, zodat we onze volgende Happyfeeds (nog) beter kunnen afstemmen op jouw behoeften. 

null

Gun anderen ook een Happyfeed!

We sturen geen dansende pinguïns. Wel een wekelijkse portie inspiratie, waardevolle inzichten en praktische tips die ons ook elke dag helpen om als een echte Happyholic door het leven te (blijven) gaan. Gun jij anderen ook elke twee weken een Happyfeed? Zorg dat ze hun mailadres achterlaten op onze inschrijfpagina.

Glenn Holster en Itamar Sharon zijn de oprichters van Happyholics. Hun missie: individuen, teams & organisaties helpen om (nog) meer bezieling, plezier en geluk te ervaren in het werkende leven. Met Happyfeed hopen ze ook in deze onzekere tijd bij te kunnen dragen aan het behoud (of zelfs de groei) van werkplezier in Nederland.


Wil jij ook een leuker werkend leven?