Een wekelijkse portie inspiratie om je werkende leven ook nu een beetje leuk te houden

Nieuwe Corona leefregel

HAPPYFEED #8

        Welke nieuwe gewoonte neem jij mee uit de conornatijd?                 

Een schok als Corona is ontzettend waardevol omdat we gedwongen worden huidige patronen en routines te doorbreken. Daarom de vraag aan jou: in welk opzicht heeft Corona je leven positief beïnvloedt? En wat wil jij daarvan graag behouden in je werkende leven?

Zo is mijn nieuwe leefregel bijvoorbeeld: minimaal twee keer per week thuiswerken tegelijk met mijn partner, waarbij we samen thuis uitgebreid lunchen.

Nu jij. Bepaal twee ‘nieuwe’ leefregels waaraan jij jezelf gaat houden.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Mail dan naar itamar@happyholics.com.


Theorie 

Waarom dit bijdraagt aan een happy en succesvol leven?

Soms hebben we een (cultuur)shock nodig om te realiseren wat er ontbreekt in ons leven. En Corona is 100% zeker een shock geweest. Verplicht thuiswerken, geconfronteerd worden met je eigen werkpatronen, eenzaamheid of juist ontzettend veel contact met je gezin… Het leven stond op z’n kop en dus ook ons werkende leven. Zo’n shock is altijd intens, oncomfortabel of zelfs heel spannend en onzeker. Toch levert het ook altijd positieve inzichten op.

Verplicht uit je comfortzone geduwd worden is zeer waardevol. Vooral voor zo'n lange tijd

Het duurt namelijk een flinke tijd voordat nieuw gedrag een gewoonte wordt. Gemiddeld genomen duurt dit 66 dagen. Die positieve veranderingen in je huidige leven, voortkomend uit Corona, duren nu waarschijnlijk al ongeveer 66 dagen en zijn dus ondertussen mogelijk al een gewoonte geworden.

Het gevaar alleen nu is dat Corona mogelijk langzaam wegebt en ons ‘systeem’ weer een shock krijgt doordat we weer teruggaan naar het oude leven. Opeens staan we straks weer elke dag in de spits om samen met heel Nederland om half 9 op kantoor te zijn.

Wil je dit tegengaan, en die positieve aspecten van het nieuwe leven vasthouden, dan is het essentieel dit concreet te benoemen voor jezelf als nieuwe leefregel en door te gaan met het betreffende gedrag.

Wil je iets meer theorie over het verloop van een cultuurshock en hoe dit werkt met betrekking tot Corona? Dan is deze toelichting van Jitske Kramer zeer verhelderend:

Laat je ons weten wat je van deze Happyfeed vond?

We vinden het leuk om te horen wat je van deze Happyfeed vond, zodat we onze volgende Happyfeeds (nog) beter kunnen afstemmen op jouw behoeften. 

null

Gun anderen ook een Happyfeed!

We sturen geen dansende pinguïns. Wel een wekelijkse portie inspiratie, waardevolle inzichten en praktische tips die ons ook elke dag helpen om als een echte Happyholic door het leven te (blijven) gaan. Gun jij anderen ook elke twee weken een Happyfeed? Zorg dat ze hun mailadres achterlaten op onze inschrijfpagina.

Glenn Holster en Itamar Sharon zijn de oprichters van Happyholics. Hun missie: individuen, teams & organisaties helpen om (nog) meer bezieling, plezier en geluk te ervaren in het werkende leven. Met Happyfeed hopen ze ook in deze onzekere tijd bij te kunnen dragen aan het behoud (of zelfs de groei) van werkplezier in Nederland.


Wil jij ook een leuker werkend leven?