Een wekelijkse portie inspiratie om je werkende leven ook nu een beetje leuk te houden

LEARN, TEACH, APPLY

HAPPYFEED #9

       Leg een ander iets uit en leer zelf het meest!             

Met deze Happyfeed kun je direct aan de slag! En het leuke is: het levert zowel jezelf als de ander wat op.

Bel of zoek een collega op en vraag of je 5-10 minuten van zijn of haar tijd mag om iets uit te leggen. Schikt het je collega nu niet? Vraag wanneer hij/zij wel tijd heeft. Je bent er namelijk van overtuigd dat het je collega zal helpen.

Belangrijk:
  • Kies een onderwerp of stuk theorie dat jij (zeer) recent hebt geleerd en wat jou echt heeft gegrepen. Jouw enthousiasme straalt er in dat geval vanaf en dat werkt aanstekelijk.
  • KISS: Keep It Simple Stupid ;-) Houd het simpel en klein. Leg 1 onderwerp/stuk theorie uit en bereid je voor. Wat wil je dat de ander onthoudt van hetgeen je gaat uitleggen? 
  • Heb er vooral plezier in. Maak het leuk voor jezelf en wees gerust: de ander heeft geen idee wat je gaat uitleggen.
  • Mocht je geen onderwerp hebben, put gerust uit één van de eerdere Happyfeeds. Of een podcast, YouTube video, een boek of iets anders dat jou recent heeft geïnspireerd.
  • Werk vanuit het 24-7-2 principe: nadat je iets hebt geleerd, leg je het een ander binnen 24 uur uit, vervolgens binnen 7 dagen en nogmaals binnen 2 maanden. Dit hoeft trouwens niet steeds aan dezelfde persoon te zijn, wel over hetzelfde onderwerp.


Theorie 

Waarom draagt het learn, teach, apply principe bij aan een leuker (werkend) leven?

Misschien ben je zelf trainer/coach en herken je het wel: hetgeen waar jij mensen in traint, daar wordt je zelf steeds beter in.

Zelf herken ik het van jaren geleden, ik stond aan het begin van mijn trainerscarrière en mocht feedbacktrainingen geven bij mijn toenmalig werkgever. Ik kwam er naar verloop van tijd achter dat ik vooral zelf steeds beter werd in zowel feedback geven als ontvangen.

Dit komt door het Learn, Teach, Apply (LTA) principe. In onderstaande afbeelding, de Learning Pyramid, is dit treffend uiteengezet. 

null
Wil je dat het hetgeen je hebt geleerd, beklijft? Leg het uit aan anderen!

The Learning Pyramid laat zien welke manier van iets nieuws aanleren het best blijkt te werken. In de piramide is af te lezen dat het leereffect veel sterker is als degene actief wordt betrokken bij het leerproces. Bijvoorbeeld: als iemand iets leert en dat direct in de praktijk toepast dan beklijft zo'n 75% van het geleerde. Terwijl wanneer je iets hoort van een collega, je slechts 5% zal onthouden.

Nu kunnen we natuurlijk discussiëren over de exacte percentages. En ik durf ook zeker niet te zeggen dat het effect van Teach Others exact 90% is. Ik weet wel dat direct met  het geleerde aan de slag gaan en/of iets uitleggen aan anderen, enorm helpt om het geleerde zelf te integreren. Mee eens toch? Denk maar eens aan de volgende voorbeelden:
  • Toen je op school goed was in een vak en dat aan anderen mocht uitleggen. Op wie zijn cijfer had dit de meeste invloed? 
  • Training of les geven in jouw favoriete sport, omtrent technische of tactische aspecten. Wat merkte je als je later zelf de sport beoefende? 
  • Iemand iets uitleggen wat je zelf hebt geleerd tijdens een training, seminar of coachingsessie.
  • Of gewoon een collega helpen met iets wat hij of zij lastig vindt. 
Let op
Er is een verschil tussen iemand iets uitleggen en iemand adviseren. Ga de ander niet adviseren en vertellen wat hij/zij moet doen, maar leg slechts de theorie uit en vertel wat het jou heeft opgeleverd. In een volgende Happyfeed leg ik je graag uit wat het effect en de impact is van iemand (ongevraagd) adviseren :)

24 - 7 - 2 principe
Grondlegger van dit principe is Tony Buzan, auteur van boeken over mindmapping, snellezen & -leren. Het gaat uit van het feit dat wanneer je iets hebt geleerd en het je eigen wilt maken, je het meerdere keren hebt uit te leggen aan anderen. Binnen 24 uur, vervolgens nogmaals binnen 7 dagen en nog eens binnen 2 maanden. Dit is een richtlijn, vaker mag natuurlijk altijd! Want weet je nog, als je iets regelmatig en consequent doet, ontstaat de kans dat iets een gewoonte wordt.

Dan met betrekking tot de vraag:
"Waarom draagt anderen iets uitleggen bij aan een leuker (werkend) leven?"

Dat komt doordat hier aan 3 van de 5 pijlers van een happyholic wordt voldaan:

1. Persoonlijk contact: je bent persoonlijk in contact met een ander. En voor sociale wezens die wij zijn, draagt dit bij aan een positief gevoel.

2. Zingeving: je draagt bij aan groei, ontwikkeling en mogelijk zelfs een geluksgevoel van anderen.

3. Persoonlijke groei: je groeit en ontwikkelt zelf, wat ook een significante bijdrage levert aan een gevoel van happiness.


Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Of wil je even sparren voordat je iets gaat uitleggen aan de ander? Mail mij gerust via glenn@happyholics.com. Je zult begrijpen, met alle liefde leg ik je hier nog meer over uit ;-)


Laat je ons weten wat je van deze Happyfeed vond?

We vinden het leuk om te horen wat je van deze Happyfeed vond, zodat we onze volgende Happyfeeds (nog) beter kunnen afstemmen op jouw behoeften. 

null

Gun anderen ook een Happyfeed!

We sturen geen dansende pinguïns. Wel een wekelijkse portie inspiratie, waardevolle inzichten en praktische tips die ons ook elke dag helpen om als een echte Happyholic door het leven te (blijven) gaan. Gun jij anderen ook elke twee weken een Happyfeed? Zorg dat ze hun mailadres achterlaten op onze inschrijfpagina.

Glenn Holster en Itamar Sharon zijn de oprichters van Happyholics. Hun missie: individuen, teams & organisaties helpen om (nog) meer bezieling, plezier en geluk te ervaren in het werkende leven. Met Happyfeed hopen ze ook in deze onzekere tijd bij te kunnen dragen aan het behoud (of zelfs de groei) van werkplezier in Nederland.


Wil jij ook een leuker werkend leven?