Een wekelijkse portie inspiratie om je werkende leven ook nu een beetje leuk te houden

JOUW KERNWAARDEN

HAPPYFEED #14

      Aan de slag met je kernwaarden          

We gaan aan de slag met het ontdekken van jouw kernwaarden. Onderstaande oefening is een versimpelde uitwerking van een zeer indrukwekkende visualisatie-oefening die ik heb gedaan bij Remco Claassen. Omdat het hebben van kernwaarden zo'n significante impact kan hebben nemen we een eigen versie op in ons Online Programma en bieden we een versimpelde uitwerking aan jullie aan in deze Happyfeed!


De reden dat het hebben van kerwnwaarden zo essentieel is, is omdat we ons vaak laten leiden door de wereld om ons heen. Door de meningen van anderen, de maatschappelijke norm of door persoonlijke onzekerheden die worden getriggerd door een situatie(verandering). Het is dan heel fijn een persoonlijk anker te hebben. Een duidelijk kompas hoe jij wil leven, hoe jij wilt zijn. In deze Happyfeed daag ik je daarom uit om echt even de tijd te nemen voor deze oefening om aan de slag te gaan met jouw persoonlijke kernwaarden.


Ik beloof je, uit eigen ervaring, persoonlijke kernwaarden kunnen de basis zijn van jouw gelukkige leven. Dus aan de slag!

 

Laten we starten met stap 1:

Well done. Welkom terug. Hoe was dat? Ik kan me goed voorstellen dat je een stuk ontspannender bent. Klik nu op deze link en bekijk de woorden. Neem ze door, sla ze goed in je op, meer hoef je voor nu niet te doen. We gaan nu door naar de volgende stap. Open het document weer en kies jouw 7 kernwaarden. Dit zijn de 7 woorden die de kern zijn van jouw (gewenste) leven. Deze woorden vormen jouw persoonlijke anker. 

Door het hebben van deze 7 kernwaarden heb je altijd een basis waar je op terug kan vallen. In alles wat je doet, elke beslissing die je maakt zijn deze woorden voor jou een houvast. Dit is hoe jij (het liefste) je leven leidt. 

 

Schrijf deze 7 woorden voor jezelf op.


Ga nu aan de slag met de opdracht uit het filmpje. Het is belangrijk dat je hiervoor echt even de tijd neemt. Overweeg je beslissing goed en probeer continu na te gaan wat het maakt dat je voor die woorden kiest.

 
 

Ga weer aan de slag met de opdracht uit het filmpje. Ook hier is het weer van belang om er goed voor te gaan zitten. 

Supertof dat je deze oefening helemaal hebt gedaan. Zoals ik al zei, het is een verkorte oefening van een hele indrukwekkende visualisatie dus ik hoop dat hij zo van genoeg waarde is geweest. Maar als jij er echt de tijd voor hebt genomen, en dit blijft doen de komende weken, zul je zien hoe waardevol het is om deze kernwaarden te hebben voor jezelf. En je weet het, heb je vragen of opmerkingen over deze oefening, mail me dan zeker op itamar@happyholics.com!


In deze Happyfeed gaven we een bijzonder voorproefje van ons aankomende Online Programma over Authentiek Contact.

Wil je vaker informatie ontvangen over onze Online Programma's? Schrijf je dan hier in!


Laat je ons weten wat je van deze Happyfeed vond?

We vinden het leuk om te horen wat je van deze Happyfeed vond, zodat we onze volgende Happyfeeds (nog) beter kunnen afstemmen op jouw behoeften. 

null

Gun anderen ook een Happyfeed!

We sturen geen dansende pinguïns. Wel een wekelijkse portie inspiratie, waardevolle inzichten en praktische tips die ons ook elke dag helpen om als een echte Happyholic door het leven te (blijven) gaan. Gun jij anderen ook elke twee weken een Happyfeed? Zorg dat ze hun mailadres achterlaten op onze inschrijfpagina.

Glenn Holster en Itamar Sharon zijn de oprichters van Happyholics. Hun missie: individuen, teams & organisaties helpen om (nog) meer bezieling, plezier en geluk te ervaren in het werkende leven. Met Happyfeed hopen ze ook in deze onzekere tijd bij te kunnen dragen aan het behoud (of zelfs de groei) van werkplezier in Nederland.


Wil jij ook een leuker werkend leven?