Een wekelijkse portie inspiratie om je werkende leven ook nu een beetje leuk te houden

HOE VRIJ BEN JIJ?

HAPPYFEED #4

    Hoe vrij leef jij je leven?      

'Life should not be a journey to the grave with the intention of arriving safely in a pretty and well-preserved body, but rather to skid in broadside in a cloud of smoke, thoroughly used up, totally worn out, and loudly proclaiming “Wow! What a Ride!"

- Hunter S. Thompson

Vrijheid is een van onze 5 pijlers en voor mij persoonlijk een hele belangrijke. Als ik de 5 pijlers (vrijheid, waardering persoonlijke ontwikkeling, persoonlijk contact en zingeving) zou moeten rangschikken, dan staat vrijheid met stipt op nummer 1.

Hoewel ik dagelijks stil sta bij mijn persoonlijke behoeften en eigenlijk altijd op zoek ben naar een bepaalde mate van vrijheid, zette bovenstaande quote mij afgelopen week flink aan het denken: Leef ik het leven zoals het hoort en/of van mij verwacht wordt? Of durf ik soms ook gewoon 'FUCK IT, ik doe het gewoon' te zeggen? In de video van deze week reflecteer ik op die vraag en vertel ik je over mijn 'FUCK IT'.

  Fuck it, ik doe het gewoon!

Reflecteer deze week eens op jouw eigen gevoel van vrijheid. Dat kun je doen aan de hand van de volgende vragen:

  • Leid jij het leven dat je graag wil leiden?
  • Is er iets concreets waar jij je nog in tegen laat houden? M.a.w.: wat doe je nu niet waardoor je jouw ‘ride’ minder spectaculair maakt?
  • Zijn er belemmerende overtuigingen en/of meningen van anderen die jou hiervan weerhouden? 

Ik daag je uit om eens te zeggen: fuck it, ik doen het gewoon! Gun het jezelf om 75 jaar vrijheid net dat beetje extra te vieren. Geniet van het vrije leven dat we hebben.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Mail dan naar itamar@happyholics.com.

Laat je ons weten wat je van deze Happyfeed vond?

We vinden het leuk om te horen wat je van deze Happyfeed vond, zodat we onze volgende Happyfeeds (nog) beter kunnen afstemmen op jouw behoeften. 

null

Gun anderen ook een Happyfeed!

We sturen geen dansende pinguïns. Wel een wekelijkse portie inspiratie, waardevolle inzichten en praktische tips die ons ook elke dag helpen om als een echte Happyholic door het leven te (blijven) gaan. Gun jij anderen ook elke twee weken een Happyfeed? Zorg dat ze hun mailadres achterlaten op onze inschrijfpagina.

Glenn Holster en Itamar Sharon zijn de oprichters van Happyholics. Hun missie: individuen, teams & organisaties helpen om (nog) meer bezieling, plezier en geluk te ervaren in het werkende leven. Met Happyfeed hopen ze ook in deze onzekere tijd bij te kunnen dragen aan het behoud (of zelfs de groei) van werkplezier in Nederland.


Wil jij ook een leuker werkend leven?