Een wekelijkse portie inspiratie om je werkende leven ook nu een beetje leuk te houden


HOE SLUIT JE HET JAAR GOED AF?

HAPPYFEED #20

  Meteen aan de slag    


Het einde van het jaar is in zicht. Een jaar met, voor ons in ieder geval, hoge pieken en toch ook wel wat diepe dalen hoor. Deze laatste Happyfeed van 2020 wilden we samen maken. Om terug te blikken op 2020 en ook al een beetje vooruit te kijken. Maar bovenal wilden wij in een gezamenlijk filmpje jullie onwijs bedanken voor de support, het enthousiasme en jullie betrokkenheid bij Happyholics. Happyfeed was voor ons een sprong in het diepe en het feit dat jullie dit zo positief ontvangen hebben maakt ons heel erg dankbaar. 

 

Omdat het nu helaas niet samen kan, doen we deze reflectie in twee aparte filmpjes. Daarnaast willen we jullie ook met deze laatste Happyfeed (hopelijk) de inspiratie bieden die we altijd proberen te realiseren. Dit keer een concrete reflectieopdracht om het jaar bewust af te sluiten en het nieuwe jaar goed te beginnen. Veel dank voor alles en hele fijne feestdagen toegewenst!

 

Veel (werk)geluk, Glenn & Itamar


        Opdracht:            

Neem een half uur voor jezelf en ga wandelen. Bekijk onderstaande categorieën.

  • Werk
  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Relatie/gezin/familie/vrienden
  • Wellbeing en plezier

 

Beantwoord tijdens je wandeling vervolgens per categorie:

  • Wat heb je gedaan/niet gedaan?
  • Wat heeft je wel/geen energie opgeleverd.
  • Wat zijn je wensen voor het komende jaar?


PS: Wil je deze reflectie nog specialer maken, pas dan de Benedictijnse wandeling toe. Loop samen met je partner, huisgenoot, vriend of vriendin een uur waarbij je 2 keer de volgende rondes doorloopt:

- Eerste 10 minuten één iemand aan het woord. De ander luistert alleen.

- Tweede 10 minuten loop je samen in stilte.

- Derde 10 minuten bespreek je samen de reflectie.

Vervolgens draai je het om en doet de ander de reflectie.

Laat je ons weten wat je van deze Happyfeed vond?

We vinden het leuk om te horen wat je van deze Happyfeed vond, zodat we onze volgende Happyfeeds (nog) beter kunnen afstemmen op jouw behoeften. 

null

Gun anderen ook een Happyfeed!

We sturen geen dansende pinguïns. Wel een wekelijkse portie inspiratie, waardevolle inzichten en praktische tips die ons ook elke dag helpen om als een echte Happyholic door het leven te (blijven) gaan. Gun jij anderen ook elke twee weken een Happyfeed? Zorg dat ze hun mailadres achterlaten op onze inschrijfpagina.

Glenn Holster en Itamar Sharon zijn de oprichters van Happyholics. Hun missie: individuen, teams & organisaties helpen om (nog) meer bezieling, plezier en geluk te ervaren in het werkende leven. Met Happyfeed hopen ze ook in deze onzekere tijd bij te kunnen dragen aan het behoud (of zelfs de groei) van werkplezier in Nederland.


Wil jij ook een leuker werkend leven?