Een wekelijkse portie inspiratie om je werkende leven ook nu een beetje leuk te houden

AFFIRMEER SUCCES

HAPPYFEED #6

  Meteen aan de slag    

Wat is jouw doel voor de komende jaren? Wat wil jij écht bereiken? Kies een doel en schrijf dat elke dag 15 keer op. De specifieke vorm waarin je dat doet, mag je zelf kiezen.

Zo is mijn doel bijvoorbeeld: ik, Itamar Sharon, ben voor mijn 40ste een bestseller auteur.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Mail dan naar itamar@happyholics.com.

Theorie

Waarom affirmaties bijdragen aan een happy en succesvol leven

Affirmaties zijn positieve, versterkende gedachten over iets dat je graag wil hebben (of wil zijn) en die je regelmatig moet herhalen. Voorbeelden van affirmaties die je veel voorbij ziet komen in (happiness)blogs zijn:
  • 'Vandaag voel ik me krachtig en ondernemend'
  • 'Ik accepteer mijzelf volledig'
  • 'Ik houd van mijzelf'
Het schijnt dat als je dit maar lang genoeg roept, je je daadwerkelijk zo gaat voelen.

Nu ben ik zelf nogal een nuchter persoon. Ik geloof absoluut dat positieve gedachten bijdragen aan een positiever leven. Maar dat elke dag iets (een aantal keer) zeggen of opschrijven de kans aanzienlijk vergroot dat dit waarheid wordt, wilde ik nooit echt geloven.

Totdat ik de volgende aanpak van striptekenaar en bestseller auteur Scott Adams voorbij zag komen. Kies een doel en schrijf dat elke dag 15 keer op, in een specifieke vorm die je zelf mag kiezen.

Scott Adams legt aan de hand van het volgende voorbeeld uit waarom dit daadwerkelijk effect heeft:

Wanneer je je in een chaotische (drukke en luide) omgeving bevindt, maken je hersenen keuzes waarop zij zich focussen. Denk maar aan een moment dat je met een grote groep uiteten bent. Mensen praten continu door elkaar heen en er is ook nog eens veel omgevingsgeluid. Voor je hersenen een lastige omgeving om te kunnen focussen. Opeens hoor je dat iemand je naam noemt aan de andere kant van de tafel. Je hebt verder geen enkele context gehoord waarin dit gebeurde.

Je hersenen kennen jouw naam zo goed, dat wanneer deze waar dan ook oppopt, de kans zeer groot is dat ze hem oppikken. Dit geldt ook voor affirmaties. Wanneer je jouw hersenen continu primed op dat ene doel (of gevoel) dat je zo belangrijk vindt, wordt het makkelijker voor je hersenen de kansen te zien wanneer die zich voordoen. It’s so simple.

En inderdaad, ik schrijf nu elke dag 15 keer op: ik, Itamar Sharon, ben voor mijn 40ste een bestseller auteur.


Laat je ons weten wat je van deze Happyfeed vond?

We vinden het leuk om te horen wat je van deze Happyfeed vond, zodat we onze volgende Happyfeeds (nog) beter kunnen afstemmen op jouw behoeften. 

null

Gun anderen ook een Happyfeed!

We sturen geen dansende pinguïns. Wel een wekelijkse portie inspiratie, waardevolle inzichten en praktische tips die ons ook elke dag helpen om als een echte Happyholic door het leven te (blijven) gaan. Gun jij anderen ook elke twee weken een Happyfeed? Zorg dat ze hun mailadres achterlaten op onze inschrijfpagina.

Glenn Holster en Itamar Sharon zijn de oprichters van Happyholics. Hun missie: individuen, teams & organisaties helpen om (nog) meer bezieling, plezier en geluk te ervaren in het werkende leven. Met Happyfeed hopen ze ook in deze onzekere tijd bij te kunnen dragen aan het behoud (of zelfs de groei) van werkplezier in Nederland.


Wil jij ook een leuker werkend leven?