Yes! Stap 1 naar een happy workplace is gezet :)

Wat goed dat je meer informatie hebt aangevraagd over onze Happyholicsproof-methode. Een mooie eerste stap naar het worden van een happy workplace. In onze one pager lees je alles wat jij en je belangrijkste stakeholders willen weten. Een handig document om met je collega's te delen. Je vindt het in je mailbox!


Waarschijnlijk ben je vooral benieuwd naar wat de Happyholicsproof-methode jouw organisatie oplevert. Daarover lees je op deze pagina meer!

Wat levert het op?

Voor je organisatie:

  • Talent makkelijker aantrekken en langer behouden
  • Minder werkstress en (langdurig) verzuim
  • Betrokken, productieve en proactieve medewerkers

Voor je (team)leiders:

  • Direct zicht op hoe het ervoor staat
  • Gericht actie ondernemen waar dat het hardst nodig is
  • Zelf in staat om het werkgeluk op peil te houden

Voor je medewerkers:

  • Voelen zich gezien, gehoord en serieus genomen
  • Zijn elke dag met plezier aan het werk
  • Halen het maximale uit zichzelf en de organisatie

Organisaties die je voorgingen

We kozen voor de transparante werkwijze!

Happyholics heeft met hun vragenset precies de juiste feedback opgehaald, waardoor wij zowel landelijke als lokale behoeften konden identificeren. Deze inzichten konden we gemakkelijk vertalen naar een concreet actieplan om het werkgeluk binnen onze organisatie aanzienlijk te vergroten. Een super mooie stap in onze journey om in 2025 marktleider te zijn op het gebied van werkgeluk. We zijn blij en dankbaar voor deze erkenning van onze collega’s!

Pieterjan Standaert - buro Nexus en Happyholics
Pieterjan - Development Director @ buro Nexus
Het is spannend, maar vooral leerzaam!

Een super leuk en leerzaam traject. Het is spannend, want je geeft jezelf helemaal bloot als werkgever. We hebben bij Talent Peaks mondige medewerkers, dus de feedback die we kregen was recht voor zijn raap en soms best pittig. Precies wat we verwachten van onze medewerkers. Het geeft ons de mogelijkheid om op een grondige en vernieuwende manier invulling te geven aan onze employee experience. We zijn enorm trots op het resultaat!

Frank Gielen raadt Happyholicsproof aan
Frank Gielen - Co-owner @ Talent Peaks

Ook de cijfers spreken boekdelen:

Logisch dat iemand die fluitend naar zijn werk gaat je organisatie meer oplevert dan iemand die met moeite de dag doorkomt. Maar ook de cijfers uit wetenschappelijk onderzoek leveren het bewijs en zeggen dat werkgelukkige medewerkers:

10x

minder ziek zijn

100%

productiever zijn

2x

zo lang in dienst blijven

Overtuigd?

Heb je na (of voor;) het lezen van de one pager nog vragen, laat het vooral weten. Plan direct een afspraak in onze agenda of laat een berichtje achter via het formulier. Dan bellen of mailen we jou en kijken we samen welke stappen we kunnen zetten om ook jouw organisatie onweerstaanbaar te maken voor happyholics.