Insights Discovery

Hét geheim voor positieve relaties, effectieve communicatie en succesvolle samenwerking. Insights Discovery is een toegankelijk kleurenmodel dat teamleden met behulp van een persoonlijk profiel inzicht geeft hun eigen (gedrags)voorkeuren en ze helpt begrijpen waarom andere mensen heel ander gedrag laten zien. 

Zo werkt het

Succesvol samenwerken begint met inzicht in jezelf en anderen en het herkennen, waarderen en benutten van de verschillen.

Insights Discovery: meer dan 4 kleuren

De kleurentaal is gebaseerd op het gedachtegoed van de Zwitserse psycholoog Carl Gustav Jung. Hij introduceerde het concept van psychologische voorkeuren, welke Insights Discovery koppelt aan 4 kleuren. Iemands eerste kleur is veelzeggend, maar ook zijn 2e, 3e en 4e kleur zijn bepalend voor zijn gedrag. Het model biedt dus veel meer diepgang dan je in eerste instantie denkt. Met 72 persoonlijkheidstypen - die allemaal hun eigen volgorde en intensiteit van de 4 kleuren hebben - heeft iedereen zijn eigen unieke kleurenmix.

Wat dat voor de cultuur, de dynamiek en het functioneren van jouw team betekent, ontdek je wanneer jullie een persoonlijke Insights profiel krijgen teruggekoppeld tijdens een teamontwikkeltraject met Insights Discovery.

Teamontwikkeling met Insights Discovery. Zo werkt het:

#1 - De vragenlijst

De psychologische voorkeuren van elk teamlid worden gemeten met behulp van een online vragenlijst. Deze bestaat uit 25 vragen die de teamleden voorafgaand aan het programma krijgen toegestuurd en invullen.

#2 - Teaminzicht

Zo ontstaat voor elk teamlid een Insights profiel, dat inzicht geeft in zijn persoonlijke gedragsvoorkeuren, kwaliteiten en valkuilen en de invloed daarvan op de teamcultuur, de teamdynamiek en het teamfunctioneren.

#3 - Teamontwikkeling

Onze teamontwikkelprogramma’s die daarop volgen geven waardevolle inzichten en eenvoudig toepasbare technieken om de onderlinge relaties te verbeteren, effectiever te communiceren en succesvoller samen te werken. 

Direct aan de slag met je team? Download het gratis e-book.

In 3 stappen naar een topteam

 • Hoe je jouw team in 3 stappen vooruit helpt
 • Van zelfinzicht naar teaminzicht met Insights Discovery
 • Alles over de teamdynamiek en teamcultuur in jouw team
 • Ontdek wat jouw team nodig heeft om (nog) beter samen te werken a.d.h.v. de 4 pijlers van teameffectiviteit
 • Praktische tips voor veel voorkomende uitdagingen als: effectiever communiceren, feedback geven en ontvangen, (meer) vertrouwen creëren en heldere (team)doelen stellen

Wat levert het op?

Voor de organisatie:

 • Medewerkers die zichzelf beter kennen en meer impact maken
 • Leiders die weten hoe ze het beste uit je mensen kunnen halen
 • Teams die effectiever samenwerken

Voor teams/leiders:

 • Inzicht in teamcultuur, -dynamiek en -functioneren
 • Inzicht in de ontwikkelbehoeften van het team
 • Heldere actieplannen om teamdoelstellingen te realiseren

Voor medewerkers:

 • Voelen zich gezien, gehoord en serieus genomen
 • Weten wat ze nodig hebben om werkgelukkig te zijn
 • Halen het maximale uit zichzelf en de organisatie

Wat andere teamleiders zeggen:

Een absolute aanrader als je snel resultaat wil boeken
Glenn weet als geen ander hoe je een team verder kunt helpen met behulp van Insights Discovery. Met veel enthousiasme en kennis van zaken ging hij aan de slag en wist hij onze programmeurs te raken - geen makkelijk doelgroep weet ik uit ervaring! Ik zou Glenn absoluut aanraden als je snel resultaat wil boeken.
Gauke raadt Happyholics aan

Gauke Tijssen - Product owner a.i. 

Van geweldige waarde voor ons team

De verschillende Insights sessies met Glenn zijn van geweldige waarde voor ons team geweest. Elke sessie heeft hij iedereen op een leuke, persoonlijke en enthousiaste manier weten te boeien en wist hij het resultaat en onze verwachtingen elke keer te overtreffen. Bedankt Glenn!

Willem Rodenburg - Buro5

Inzichten waar we echt iets mee kunnen

Een heel inspirerend en leuk traject! Glenn zorgt dat iedereen zich direct op zijn gemak voelt. Door zijn enthousiasme, en open houding weet hij met iedereen een klik te maken en speelt hij goed in op de behoeften van het moment. Hij zorgt elke sessie weer voor nieuwe inzichten waar we echt iets mee kunnen.

Mariken Osinga - ING

Aan de slag met Insights Discovery?

Met een bevlogen team van Happyholics helpen we teams of hele organisaties een mooier en leuker werkend leven na te streven. Een aantal van ons is Insights geaccrediteerd en kan samen jouw team aan de slag met Insights Discovery. Op basis van jullie specifieke wensen en behoeften maken we graag een teamontwikkeltraject op maat.


Plan direct een afspraak in onze agenda of laat een berichtje achter via het formulier. Dan bellen of mailen we jou. Tot snel!