Word (en blijf!) een happy workplace 

Je organisatie groeit snel en jullie doen er alles aan om die super fijne en gezellige werkplek te blijven. Maar tegelijkertijd worden de HR uitdagingen steeds groter: de werkdruk stijgt, medewerkers van het eerste uur moeten opeens gaan leidinggeven aan een (groot) team en de afstand tussen het nieuwe MT en de medewerkers groeit. De grote vraag: hoe blijven jullie de happy workplace die jullie altijd waren?

Het zijn de mensen die hét verschil maken voor je organisatie. Maar waarom is zorgen voor het welzijn en geluk van die mensen dan niet de allerhoogste prioriteit?

Sturen op werkgeluk

Wetenschappelijk onderzoek en de vele succesverhalen leveren inmiddels het onomstotelijk bewijs: als medewerkers 'happy' zijn, worden ze aanzienlijk productiever, zijn ze minder vaak ziek en verruilen ze je niet zomaar voor een andere werkgever. Wat wij dus niet begrijpen: waarom staat (sturen op) werkgeluk nog steeds niet bovenaan de agenda van elke organisatie?


Spannend? Of simpelweg geen idee hoe je het aanpakt? Wij gelukkig wel! 

Van sturen naar loslaten

Wat we bedoelen met 'sturen op werkgeluk'? Om te beginnen weten we dat het helemaal niet over sturen gaat, maar vooral over loslaten. Om het geven van vertrouwen, vrijheid en verantwoordelijkheid. Hierin spelen leiders een allesbepalende rol. Het is aan hen om een positieve werkcultuur te creëren. Een omgeving waarin medewerkers kunnen floreren en verantwoordelijkheid kunnen pakken voor hun eigen geluk. Daarmee is werkgeluk dus geen doel op zich, maar het resultaat. 

Wat we NIET bedoelen 

 • Een ping pong tafel neerzetten en denken dat je daarmee klaar bent
 • Na een snelle chit-chat denken dat je weet wat je medewerkers nodig hebben om goed te presteren  
  • Plannen maken in de directiekamer en denken dat jij als leider het wat, hoe en wanneer moet bepalen
  • Je waardering laten blijken in de vorm van een financiële schouderklop
  • Medewerkers (eenmalig) om feedback vragen middels een MTO en weinig tot niets doen met de resultaten
  • Eens per jaar tijd en aandacht besteden aan het geluk van je medewerkers tijdens de week van het werkgeluk
  • Zullen we nog even doorgaan? 

Wat we WEL bedoelen 

 • Oprecht interesse tonen in wat mensen nodig hebben om 'happy' te zijn (en blijven!)
 • Snappen dat dit voor iedereen anders is en optimaal gebruik maken van de diversiteit binnen je organisatie
 • Vragen aan je medewerkers wat er moet gebeuren om beter en prettiger te kunnen (samen) werken
 • Medewerkers vertrouwen en de ruimte geven om zelf te experimenteren en innoveren
 • Zorgen dat medewerkers (en teams) zich continu kunnen blijven ontwikkelen
 • Zelfbewuste leiders die mensen stimuleren en inspireren om hun dromen na te jagen
 • Bereid zijn om in al het bovenstaande te investeren!

Onze methode

Waar veel onderzoeksbureaus stoppen, begint voor ons het echte werk! We deden jarenlang onderzoek naar werkgeluk, ontwikkelden 5 pijlers en een unieke methode om werkgeluk te kunnen meten én verbeteren. We helpen je dus niet alleen om de juiste feedback op te halen bij je medewerkers, we zijn ook jouw strategisch partner bij het plegen van de juiste interventies. Bovendien zorgen we ervoor dat je organisatie snel zelf in staat is om het werkgeluk op peil te houden en die super gewilde werkplek te zijn en blijven! Zo maken we werkgeluk (samen met jou!) in 6 stappen meetbaar, super concreet én praktisch toepasbaar:

1. Strategie en begeleiding

We zeiden het al eerder: bij het creëren van een 'happy workplace' spelen leiders een cruciale rol. We starten dus met een strategische sessie voor het MT. Het doel? Alle neuzen dezelfde kant op en 100% commitment op het wat, hoe en waarom van het traject. Bovendien geven we - waar nodig - persoonlijke begeleiding in het zetten van de moedige stap om je kwetsbaar op te stellen en open feedback op te halen bij je medewerkers. Want dat kan best een beetje spannend zijn.

2. Betrokkenheid is key

Voordat we beginnen nemen we de hele organisatie stap voor stap mee in wat we gaan doen en waarom we dat doen. We starten een projectgroep op, werken met heldere communicatie én faciliteren verschillende kick-off sessies voor medewerkers. Zo creëren we betrokkenheid en heeft iedereen helder voor ogen hoe belangrijk dit traject is: niet alleen voor de organisatie, maar vooral voor henzelf!

3. Meten wat we willen weten

We meten alleen wat we willen weten en stellen je medewerkers slechts 24 vragen. Dit doen we aan de hand van onze 5 pijlers van werkgeluk. De vraagstelling is laagdrempelig, maar super effectief. Dit zorgt voor een hoge responsgraad van gemiddeld 90% en een razendsnelle terugkoppeling.

4. Terugkoppeling en dashboard

We analyseren de feedback en komen met een concreet plan van aanpak voor meer werkgeluk. Dit presenteren we niet alleen aan het MT, maar ook aan alle leidinggevenden én individuele medewerkers. Zo houden we de betrokkenheid hoog en kunnen we snel aan de slag. Bovendien ontvangen je (team)leiders een eigen 'werkgeluk-dashboard': dit geeft ze een helder overzicht van hoe het ervoor staat binnen hun team en aan welke knoppen ze kunnen draaien voor meer werkgeluk.

5. Werkgeluk in ontwikkeling

Aan de slag! Onze ervaren trainers, coaches en consultants helpen je om gericht actie te ondernemen waar dat het hardst nodig is. Samen geven we vorm aan ontwikkeltrajecten voor je leiders, teams en/of individuele medewerkers. Welke interventies we doen en hoe deze er precies uitzien, is natuurlijk compleet afhankelijk van de feedback van je eigen medewerkers.

6. Op eigen benen

En last but not least zorgen we er natuurlijk voor dat jouw organisatie snel zelf in staat is om het werkgeluk op peil te houden. Met een MT dat zich kwetsbaar op durft te stellen, (team)leiders die precies weten wat nodig is om een werkgelukkige cultuur te creëren en medewerkers die betrokken zijn en continu het beste uit zichzelf én de organisatie halen. Kortom: een organisatie die happyholicsproof is én blijft! 

Investeer in werkgeluk en een duurzame toekomst voor je organisatie

Download alle info in één overzicht

In onze handige one pager lees je meer over de methode, hoe we daar samen invulling aan geven, de 5 pijlers van werkgeluk en de super effectieve vragen die we je medewerkers stellen. Kortom: alles in 1 overzicht en een handig document om te delen met je stakeholders.

Wat levert het op?

Voor je organisatie:

 • Talent makkelijker aantrekken en langer behouden
 • Minder werkstress en (langdurig) verzuim
 • Betrokken, productieve en proactieve medewerkers

Voor je (team)leiders:

 • Direct zicht op hoe het ervoor staat
 • Gericht actie ondernemen waar dat het hardst nodig is
 • Zelf in staat om het werkgeluk op peil te houden

Voor je medewerkers:

 • Voelen zich gezien, gehoord en serieus genomen
 • Zijn elke dag met plezier aan het werk
 • Halen het maximale uit zichzelf en de organisatie

Organisaties die je voorgingen

We kozen voor de transparante werkwijze!

Happyholics heeft met hun vragenset precies de juiste feedback opgehaald, waardoor wij zowel landelijke als lokale behoeften konden identificeren. Deze inzichten konden we gemakkelijk vertalen naar een concreet actieplan om het werkgeluk binnen onze organisatie aanzienlijk te vergroten. Een super mooie stap in onze journey om in 2025 marktleider te zijn op het gebied van werkgeluk. We zijn blij en dankbaar voor deze erkenning van onze collega’s!

Pieterjan Standaert - buro Nexus en Happyholics
Pieterjan - Development Director @ buro Nexus
Het is spannend, maar vooral leerzaam!

Een super leuk en leerzaam traject. Het is spannend, want je geeft jezelf helemaal bloot als werkgever. We hebben bij Talent Peaks mondige medewerkers, dus de feedback die we kregen was recht voor zijn raap en soms best pittig. Precies wat we verwachten van onze medewerkers. Het geeft ons de mogelijkheid om op een grondige en vernieuwende manier invulling te geven aan onze employee experience. We zijn enorm trots op het resultaat!

Frank Gielen raadt Happyholicsproof aan
Frank Gielen - Co-owner @ Talent Peaks

Meer bewijs

Logisch toch, dat iemand die fluitend naar zijn werk gaat je organisatie meer oplevert dan iemand die met moeite de dag doorkomt? Maar ook de cijfers uit wetenschappelijk onderzoek leveren het bewijs en zeggen dat werkgelukkige medewerkers:

10x

minder ziek zijn

100%

productiever zijn

2x

zo lang in dienst blijven

Overtuigd?

Laten we snel verder in gesprek gaan en kijken welke stappen we kunnen zetten om van jouw organisatie een onweerstaanbare werkplek voor happyholics te maken.


Plan direct een afspraak in onze agenda of laat een berichtje achter via het formulier. Dan bellen of mailen we jou. Tot snel!